Afternoon Tea i London

Herren og jeg var i London sidste weekend, og vi havde en skide hyggelig tur med masser af Afternoon Tea, scones og lækre kager. Jeg tror nok, at jeg skrev at herren ville få whisky til sin Afternoon Tea, men han fik en lang næse i stedet… 🙂

Vi nåede at smage tre forskellige Afternoon Tea anretninger i denne omgang! Men først lidt om hvordan traditionen, der stammer fra midten af 1800-tallet egentlig opstod.

Hvordan opstod Afternoon Tea

Afternoon Tea er en britisk te tradition, hvor man får et mindre måltid omkring kl. 16. Måltidet består typisk af små lækre fingersandwich, scones og kage. Briterne kalder det et let måltid, men hvis du kigger på nogle af de vedlagte menukort og billeder her i indlægget, får du ligesom jeg nok en anden mening…. For du skal være pænt sulten for at komme igennem hele menuen.

Ideen til Afternoon Tea fik hertuginden af Bedford Anna Maria Russell. Hun mærkede sulten gnave sent på eftermiddagen. Hendes seneste måltid var 4 timer siden. Og der var dræbende langt til aftensmåltidet….

For Godset på Bedford havde netop fået installeret petroleumslamper, og derfor var det blevet moderne at spise middag sent på aftenen.

Så lang tid kunne hertuginde Anna Maria ikke vente, for hun følte sig mat og irritabel. Hun begyndte derfor at sætte tid af hver eftermiddag til te og snack.

Langsomt bredte ideen sig, først hos de rige og high society, men efterhånden vandt den indpas over hele Storbritannien, for te var jo meget moderne på det tidspunkt!

Afternoon Tea, den glutenfri

afternoon-tea-londonVi startede vores Afternoon Tea ‘ride’ på restaurant 108 Brasserie, 108 Marylebone med en klassisk, glutenfri Afternoon Tea. Vores første Afternoon tea denne weekend.

Restaurant 108 Brasserie ligger i et lidt upperclass-agtigt område af London, og er en del af The Marylebone Hotel.

Jeg havde valgt dette sted på grund af at man kunne få sin Afternoon Tea i en glutenfri version.

Som du kan se på billedet, er interiøret holdt i den traditionelle stil domineret af røde lædermøbler og jordfarver. Der var en super hyggelig og afslappet usnobbet stemning.

Vi havde fået en rigtig god plads ved et hjørnebord, så vi kunne sidde i ro og mag og nyde vores anretning. Plus følge med i livet uden for, hvor der lå en pub med livlig aktivitet og flotte lys her ved fyraftenstid lige før mørkets frembrud.

Se menuen her:

Afternoon Tea, glutenfree and dairyfreeGluten free Christmas tea 

Et udvalg af glutenfri fingersandwich med:
Stegt kalkun med kastanjetopping & tranebær sauce
Flødeost, purløg & agurk
Røget laks med citron cremefraiche
Æg mayonnaise med karse

Hjemmelavede scones, clotted cream, marmelade

Udvalg af hjemmebagte kager og bagværk.

Hvis du klikker på anretningen, kan du bedre se alle kagerne.

Restaurant 108, menucard for teaDer var et stort udvalg af te, og vi valgte begge to sort te for at få lidt ekstra varme. Teen udmærkede sig ved sin gode smag, og med at være dyrket på en etisk forsvarlig måde.

Du kan være helt sikker på at din trang til kage – er væk efter sådan en omgang her. Men personligt synes vi begge, at der er al for meget kage i den traditionelle Afternoon Tea …. Så vi fik lyst til noget andet, også selvom vi lige havde konsumeret det meste af Afternoon Tea anretningen.

Vi bestilte en lille forret, der var fantastisk lækker. Mere lækker end vores Afternoon Tea.

Jeg fik en salat bestående af 12 slags babysalat og microgrønt med grillet økologisk laks vendt i en basilikum dressing. Og herren en krabbesalat på et stykke lækkert kernerugbrød med en masse brøndkarse til. Det var virkelig velsmagende.

Besøg endelig denne restaurant, hvis du får mulighed for det.

Link til 108 Brasserie, klik her

Afternoon Tea, the sushi way

bigbenVores anden omgang Afternoon Tea var på en sushi restaurant, Ichi Sushi med lokation på første sal på Park Plaza Westminster Bridge Hotel.

En lille hyggelig sushi restaurant med en enkel og farverig indretning. Vi var så heldige at få bordet med udsigt til Big Ben. Og det fik herren et rigtig godt skud af, se selv.

Tjek menuen ud her ved at klikke på billedet.

Sushi Afternoon Tea, LondonVi startede med vores sushi, som jo erstatter de tradionelle fingersandwich. Det var så frisk og lækkert og med hjemmelavet wasabi til. Det har vi ikke fået før, men det var meget delikat og velsmagende. Sushien bestod af helt tradionelle sushi stykker.

Du kan se, at vi fik det hele ind på bordet på en gang. Den tilhørende ‘tea menu’ bød på fem forskellige teer, hvor du kunne vælge mellem hvid, sort eller grøn te samt en enkelt urtete. Jeg valgte en lækker hvid te med abrikos og morgenfrue.

Sushi Afternoon Tea, LondonBortset fra sushien lignede det en helt traditionel Afternoon Tea. Det var det dog ikke, for der var sneget japanske ingredienser ind i kagerne. Men de kunne godt have narret mig, de kager, for de var ikke udpræget japanske hverken i udseende eller smag. De smagte dog ret lækkert, og vi fik i stedet for clotted cream en slags coconut cream, der var virkelig god.

Jeg vil anbefale dig at prøve denne Afternoon Tea, for den var ret lækker og frisk, og flere af kagerne var dekoreret med friske bær.

Og husk at reservere bordet med udsigt til Big Ben 😉

Link til Ichi Sushi, klik her

Afternoon Tea, raw and vegan

Raw Vegan Restaurant, LondonSidste omgang Afternoon Tea i denne omgang, og helt ubetinget den bedste vi endnu har fået. Restaurant Raw er en del af et hotelkompleks lige ved Hyde Park med en udpræget dejlig zen stemning.

Til denne Afternoon Tea fik vi først serveret et glas champagne uden alkohol. Sammen med champagnen fik vi fint udskårne fingersandwich fyldt med blandt andet humus og lækker svampe pate. De smagte bare så godt!

raw_vegan_sconesDe scones vi fik, fortjener også den bedste omtale. Som du ser på billederne blev alt serveret på smukkeste vis og kom løbende ind, for ellers ville det have krævet et dobbelt så stort bord.

Foruden scones var der kokosflødeskum og masser af de lækreste jordbær og en sindsygt god lille pie, fyldt med lækker sveske. Der var to til hver og oh my god, hvor var de bare fantastiske.

Raw Vegan Restaurant, Afternoon Tea, LondonOg til sidst kom kagerne, en raw Xmas kage med kokosglasur og knaldrøde bær, en raw gulerodskage og et stykke vegansk ingefærkage med valnødder.

Desværre var jeg ved at være så mæt, at jeg ikke fik smagt ingefærkagen, men herren sagde den godt kunne have brugt noget mere ingefær. Så thumps up til Xmas kagen og gulerodskagen. Igen en så flot og overdådig udsmykning……

Det er et must, at du prøver denne her Afternoon Tea, hvis du er til te og kage.

Wow, jeg vil vove at påstå, at det ikke kan blive bedre.

Herren havde bestilt juleteen, og i de flotte glas tekander, kunne vi se alle julekrydderierne. Jeg fik en genmaicha. Uhm!

Link til Restaurant Raw, klik her

Restaurant Wolseley

Restaurant Wolseley, Afternoon Tea, LondonDette er restauranten, du bare må besøge. Et fantastisk sted med højt til loftet også i bogstavelig forstand. Og nogle ekstremt venlige tjenere sørgede for at vi hurtigt fik et bord, for vi havde ikke meget tid og skulle desværre til Gatwick lufthavn lige bagefter, æv…

Billederne ser mørke ud, og det afspejler virkeligheden ret godt, for der var skruet op for hyggen. Blødt lækkert lys!

Da vi lige havde fået Afternoon Tea hos restaurant Raw ved Hyde Park, fik vi bare en kande te her ledsaget af en salat. Igen lækre superfood salater på menukortet. London er nem at overleve i for vegetarer.

Restaurant Wolseley, LondonDet var en britisk kvinde, der anbefalede os Wolseley blandt andet på grund af de smukke sølvfarvede tekander.

Og wow se billedet her, hun overdrev ikke.

Jeg var lige ved at gnide på den, for at se om Alladins lampe skulle være forklædt som tekande, hahaha….

Link til Restaurant Wolseley, klik her

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.