Grøn te kan faktisk en hel del…

Men det ved du sikkert alt om, hvis du er inkarneret tedrikker.

Er du derimod forholdsvis ny på det felt, så har du måske den opfattelse, at grøn te kan have en meget bitter smag, og undgår den derfor af samme grund. Er det tilfældet, kan du med fordel tjekke om du brygger den korrekt.

Når du brygger din grønne te må vandet ikke overstige 80 grader, ej heller må den trække for længe, da det med sikkerhed vil give en øget bitterhed.

I Kina har man i flere tusinde år anvendt den grønne te som ingrediens i medicin, der efter sigende bliver anvendt til at kurere alt lige fra hovedpine til depression. Grøn te indeholder et hav af antioxidanter + B-vitamin, folat, mangan, kalium, magnesium og koffein.

10 positive egenskaber 

Nedenunder kan du se, hvilke positive egenskaber, der er forbundet med at drikke grøn te.

De forskellige studier der er foretaget, viser desværre ikke helt entydige resultater med hensyn til virkningen af grøn te.

Men en ting er sikkert – den grønne te har et højt indhold af antioxidanter, vitaminer og mineraler, så det at drikke grøn te er under alle omstændigheder et godt supplement til en sund og varieret kost. Og så skal man huske, at det er vigtigt ikke at overdrive indtaget. Jeg kan for eksempel få lettere halsbrand, hvis jeg drikker for meget te. Det gælder både for sort, grøn og hvid te.

groen-te-egenskaber

1. Hjælper med at brænde kalorier af

Det er tæt på at være blevet bevist, at den grønne sag kan være med til at øge stofskiftet, hvilket selvsagt vil være en kæmpe fordel for personer, der ønsker at tabe sig.

2. Reducerer risikoen for diabetes

Grøn te har efter sigende en positiv effekt på blodsukkeret. Den grønne te går ind og regulerer blodsukkerniveauet, så det stiger langsommere efter indtag af mad, hvilket er med til at sikre, at blodsukkeret bliver mere stabilt.

3. Modvirker hjertekar-sygdomme

Der er udbredt enighed om, at grøn te kan være med til at bekæmpe hjertekar-sygdomme.

4. Reducerer risikoen for kræft

Grøn te menes at reducere risikoen for visse former for kræft, da de antioxidanter der er i grøn te, beskytter cellernes DNA mod frie radikaler, og dermed visse former for kræft.

5. Har en positiv indflydelse på kolesterol indholdet

Mængden af flavonoider i grøn te reducerer mængden af det dårlige kolesterol i blodet, og har dermed en positiv indflydelse på forholdet mellem det gode og det dårlige kolesterol.

6. Forsinker Alzheimers og Parkinsons

Det at indtage grøn te menes at kunne forsinke den nedbrydelse af celler, som Alzheimers og Parkinsons forårsager.

7. Har en positiv effekt på blodtrykket

Regelmæssigt indtag af grøn te betragtes af mange forskere, som en sikker vej til at reducere risikoen for højt blodtryk.

8. Modvirker depression

L-theanine er en aminosyre, der forekommer naturligt i grøn te, og som menes at give en afslappende og beroligende følelse i kroppen, og derved modvirke depression. Læs mere om stoffet L-theanine, klik her.

9. Modvirker influenza

Catechiner (også kendt som antioxidanter, som grøn te indeholder mange af) har anti-bakterielle og anti-virale egenskaber, hvorfor grøn te er et must-have for alle, der ønsker at holde influenza og forkølelse på afstand.

10. Modvirker rynker og ældning

Grøn te kan efter sigende også modvirke rynker og andre tegn på ældning. Dette skyldes igen den høje forekomst af antioxidanter.

Læs også mit indlæg om den bare 12-årige Stephen Litt, der selv har lavet banebrydende forsøg med den grønne te.

Mine foretrukne grønne teer 

genmaicha-teSelv veksler jeg stadig mellem disse fire:

  • Grøn Citron Ingefær the fra Perch
  • Grøn Mint Karamel fra Tante T
  • Grøn te med ginkgo/cream fra Sing Tehus
  • Genmaicha fra Sing Tehus

Nu må vi se, om jeg fornyer dem, når jeg løber tør. Jeg elsker nemlig også variation.

Og her den anden dag, tømte jeg skabene for gammel te, jeg alligevel ikke får drukket.

Så nu er der plads til nye spændende tevarianter ♥

 

 

 

Efterlad en kommentar