Sæt i køleskabet om aftenen og vågn op til lækker læskende iste ;-)

UdklipTilmed kan du fryde dig over, hvor sundt og billigt det her alternativ er til læskedrikke. Din helt egen hjemmebryggede iste, som du også kan eksperimentere med og fx tilsætte frugt, krydderurter eller blomster.

Idéen med Harios koldbryg-kander er en invitation til at nyde iste, ligesom du eksempelvis nyder et glas vin under maden. Smagen bliver helt anderledes, end når du brygger te med varmt vand.

Du kan finde koldbryg-kanderne hos Tanterne i Torvehallerne og se nærmere på om en sådan, ikke skal have en fin plads på dit spisebord også.

Da jeg kom forbi Tante T i Torvehallerne sidst, var der Rooibos med vanilje på koldbryg-kanden. Det smagte ret så lækkert her i varmen. Så jeg har bestemt mig for at købe en koldbryg-kande, når de likvide midler tillader det 😉

Sådan laver du koldbryg

  • Bland din favorit-te med koldt vand på tebladene direkte i flasken.
  • Lad den trække i køleskabet et par timer til natten over.
  • Hæld direkte fra kande til glas (filteret sidder i låget)

Og det her lyder jo super nemt – lige noget for dovne mig – men jeg savnede en vejledende mængdeangivelse af teblade til koldbrygningen. Jeg spurgte derfor Tante T, hvor meget te de anbefaler til en fuld koldbryg kande.

Her er svaret fra Henriette, Tante T:

Udklip– Der er faktisk rigtig mange svar, for det kommer fuldstændig an på teen, og hvor lang tid du vælger at lade den trække. Men prøv i første omgang at bruge 1,5 så meget som du ville bruge ved varm-brygning.

– Dog skal du lade være med at bruge ret meget mere end normalt, hvis du koldbrygger en grøn te – de kan blive lidt bitre. Så er det bedre at lade den trække lidt længere. Som du kan se, er der ikke noget entydigt svar overhovedet.

– Så smag dig frem – det er jo også virkelig afhængig af smag, og du bestemmer 

Ok, det er nu en fordel med en vejledende mængde, for ellers ville jeg nok til at starte med komme al for meget te i. Hvilket jeg også var slem til i forbindelse med almindelig tebrygning, før jeg fik en måleske. Så invester i en måleske for din egen og gæsternes skyld 😀

Henriette skriver, at du ikke skal bruge for mange teblade, når du koldbrygger en grøn te, og jeg tilføjer, at det samme gælder for sort te, som også bliver bittert ved overdosering.

Jeg håber virkelig, at ideen med koldbryg-kander breder sig, for det er en super god ide med iste fx til fester også. For det er fint nok med sodavand og gåsevin, når vinindtaget er blevet lidt for heftigt (det sker jo), men når man som jeg slet ikke drikker sodavand, kan det godt blive lidt kedeligt, kun at drikke vand 😉

Og nu til endnu et bud på, hvordan du får, hvad dit hjerte begærer ♥

Opskrift til at få det, du vil have

  1. UdklipThe only way to get what you want, is to know what you want…
  2. The only way to know what you really want, is to know yourself
  3. The only way to know yourself, is to be yourself
  4. And the only way to be yourself, is to listen to your heart

Jeg forsøgte mig med at oversætte til dansk og det er jo nemt nok, men jeg synes bare slet ikke, det virkede så overbevisende og står så flot som på engelsk.

Hav en god weekend 😀

 

This post is also available in: enEnglish (English)

Posted in

Efterlad en kommentar