Besøg i Dronning Louises Tehus

En søndag i Dronning Louises Tehus

Dronning Louises TehusDenne søndag eftermiddag skal gemalen og jeg drikke te sammen i Dronning Louises Tehus, Bernstorff Slotshave.

Takket være mit månedlige abonnement hos Te-Salonen, har jeg for ganske nylig opdaget dette skønne sted og ‘tvunget’ manden med  😉

Se hvor han løber i forvejen for at komme ned til det stråtækte hvide hus og få te…

Du kan både få ‘Afternoon Tea’, morgenmads-tallerken, rugbrødsmadder, kager, petitfours, scones, is-te og vin. Og så naturligvis vælge mellem et hav af te.

Chaya*, sørger for at skænke dig det hele, som de har gjort det siden 2009, hvor de vandt retten til at servere te her i Dronning Louises smukke Tehus og Rosenhave.

Historien bag 

Dronning LouiseLouise, 1817-1898, giftede sig i 1842 med sin halvfætter Christian. Han blev i 1863 dansk konge, og et nyt kongepar blev hermed født.

De fik seks børn sammen, og jeg ved ikke, om Dronning Louise har været en slags ‘Kirsten Giftekniv’, men alle børnene havnede i gode royale ægteskaber.

Det skyldes nok bare det faktum, at Dronning Louise var supergod til at netværke og skabe kontakter til de øvrige europæiske kongehuse og fyrstedømmer.

Dronning Louise fik derfor tilnavnet ‘Europas sviger- og bedstemor’.

Dronning Louises Tehus

Det idylliske stråtækte hus (Tehuset) blev til at starte med brugt som gæstebolig, men Dronning Louise fik senere lyst til at bruge det til sociale sammenkomster og dermed var Dronning Louises Tehus en realitet.

Fra Tehuset kunne hun også bedre nyde sin nyanlagte rosenhave.

Omgivelserne anno 2017 er de samme, som kongeparret selv nød i det 1800 århundrede, for de blev genskabt i år 2000 ved hjælp af et foto fra 1880’erne og dagbogsnotater fra Dronning Louises slotsgartner.

Stemningsbilleder fra vores eftermiddag

Så lækkert var der, da vi kom. Vi havde reserveret bord, og det skal du huske, hvis du vil være sikker på at undgå ventetid.

Dronning Louises tehusVi startede med at sidde ude, men måtte ile ind i tehuset, da en lille byge truede med at fortynde både vores te og vores vin. Heldigvis kom solen igen, så vi bagefter kunne nyde rosenhaven.

Lov mig at gå rundt i den lille rosenhave og dufte til de forskellige højstammede roser. Det er en dejlig sanseoplevelse, i hvert fald hvis du er kvinde. Gemalen viste ikke nogen større interesse for haven og da slet ikke for at stikke snuden ned i roserne 😉

På din vej ind i slotshaven kan du tillige gå på lovligt æblerov, for det er tilladt at plukke frugt fra æbletræerne.

Dronning Louises Tehus er åbent lørdag og søndag i sommerhalvåret fra 11 – 17.

Sæt god tid af til dit besøg her, for Bernstorff Slotshave er virkelig skøn og værd at udforske nærmere.

Tjek Dronning Louises Tehus ud lige her.

PS. De tepotter du får serveret din te i, er forsølvede og stammer fra Skotland.

Chaya har købt disse på auktioner, og sælger dem faktisk også. Så bliver du forelsket i en tekande eller noget af te tilbehøret, kan det blive dit ♥

* Chaya er en specialforretning, der sælger te, te-tilbehør, chokolade, vin og kaffe.

Se mere lige her.

 

 

This post is also available in: enEnglish (English)

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.