Godnat te til alle typer

Otte meget forskellige slags godnat te

Der er mange, der ikke ved, at traditionel te indeholder koffein. Derfor kan du ikke altid drikke en kop te inden sengetid med god ‘samvittighed’, og slet ikke hvis du er meget følsom overfor koffein.

I denne artikel kan du blive klogere på otte forskellige typer te, der alle med fordel kan drikkes om aftenen, da ingen af dem indeholder koffein. Du finder links på de fleste med henvisning til dokumentation.

Har du i øvrigt dårlige vaner, der kan ødelægge din søvn eller forsinke din indsovningstid, læs mere her!

Kamillete (den traditionelle)

Nogle elsker kamillete, og er du kvinde, er der talrige fordele ved at drikke det. Læs meget mere om kamilletes egenskaber her.

Det er absolut ikke uden grund, at folk har drukket kamillete i tusinder af år som hjælp til at falde i søvn. Utallige undersøgelser inklusive en japansk undersøgelse har påvist, at kamille-ekstrakt hjælper rotter til at falde i søvn lige så hurtigt som rotter, der har fået en dosis benzodiazepin (en beroligende medicin).

Det anbefales derfor ved søvnbesvær, at du drikker kamillete ca. en halv time før sengetid. Det hjælper din krop med at slappe af, så du falder i søvn hurtigere.

Køb den økologisk hos Matas.

Kamille-Mynte (den med kant)

Kamille-Mynte teKan du (heller) ikke lide smagen af ren kamille, så er kamille-mynte te et rigtig godt bud.

Tante T håndblander denne økologiske urtete, der består af 60% mynte og 40% kamille. Så er kamille smagen også godt kamufleret, for jeg drikker den gerne.

Kamille-Mynte te virker afslappende og kan sprede varme i kroppen på selv de koldeste dage.

Et godt og beroligende alternativ til ren kamillete, og så gør det heller ikke noget, at teen er smuk at se på.

Læs mere om kamilles egenskaber her!

Kamille, Vanilje og Manuka honning (den søde)

Gyldne kamilleblomster, eksotisk vanilje og den gyldne balsam fra manuka-honning giver en skøn kop te, som bringer ro og sødme.

Denne te er selvfølgelig også naturligt fri for koffein og desuden fremstillet af økologisk dyrkede ingredienser. Både min mand og jeg synes den smager godt, så jeg vil tro, at denne te kan drikkes af de fleste.

Den indeholder: kamilleblomst (68%), søde fennikelfrø, lakridsrod, vanilje og manuka honning-smag.

Du finder den her!

Rooibos te (den eksotiske)

En rigtig dejlig aften- og godnat te.

Jeg drikker den selv jævnligt, ikke bare fordi jeg godt kan lide den, men også fordi rooibos har mange andre veldokumenterede virkninger. Læs mere her.

Rooibos har nemlig stressreducerende effekter, som bidrager til ro og velvære, hvilket gør rooibos til en yderst anvendelig godnat te.

Rooibos har i flere undersøgelser påvist en evne til at kunne spille en ikke uvæsentlig rolle i opretholdelse af kroppens normale kortisol-niveauer. Kortisol er et stress hormon, der bliver udskilt i kroppen, hvis vi oplever frygt, stressende situationer, utilfredshed, angst o.l. Hvis dette niveau er konstant forhøjet, kan det på længere sigt medføre stofskifte- og søvnforstyrrelser. 

Du kan måske finde din næste rooibos te her.

Fredsted Godnat Urtete (den ultra billige)

godnat teHer får du en godnat te med både baldrian, humle og kamilleblomst. De tre urter er alle kendt for deres beroligende og søvnfremmende virkninger.

Baldrian er i dag godkendt som naturlægemiddel mod uro og søvnbesvær. Læs mere her.

Humle har ligesom baldrian en lang historie som et middel til at opnå bedre søvn. Videnskabelig forskning viser, at humle med sine naturlige beroligende virkninger ligefrem kan øge søvntiden. Humle hjælper også med til at sænke kropstemperaturen – dette er et vigtigt fysiologisk trin, der er med til at få kroppen til at falde til ro. Læs om undersøgelsen her.

Kamille reducerer indsovningstiden ifølge flere forsøg.

Teen er derfor perfekt at drikke om aftenen, inden du går i seng. Den er desværre ikke økologisk!

Godnat urtete indeholder: Baldrianrod, citronmelisse, pebermynte, humle, røllike, kamilleblomst og rosenblade.

Godnat urteteen finder du her.

Yogi Bedtime te (den lækre)

Yogis Bedtime te – en økologisk og meget velsmagende godnat te.

Med sin lette fennikelsmag er denne godnat te for tiden min foretrukne. Den er tilsat urter som kamille og humle, der som nævnt ovenfor har søvnfremmende virkninger på forskellige måder.

En tedrikker skriver på Netspiren.dk, at hun synes, at Yogis Bedtime te virker på alle hendes søvnproblemer. Jeg drikker den selv, og synes også, at den har en god virkning.

Yogi Bedtime te indeholder: Fennikel 31 %, kamilleblomst 19 %, pebermynte, citronmelisse, kardemomme, citrongræs, salvie, lavendelblomst 4 %, humle 2 % og muskat.

Køb den økologisk hos Helsebixen.

Pukka Night Time (den harmoniske)

Find ro i aften med denne harmoniske og 100% økologiske teblanding, der både er tilsat kamilleblomst og baldrian – to kendte søvnfremmende ingredienser 😴

Men der er også tilsat havreblomster, der beroliger og nærer, lavendel, der virker afslappende og limeblomster, der afslapper sindet.

Ida, som anmelder teen, skriver:

“Super te til at ‘lukke systemet ned med’ efter en lang dag med fysisk og mentalt arbejde. Som mor til 4, hvoraf de to er knap 2 og 4 år, bliver nattesøvnen i perioder ofte afbrudt. Når jeg har drukket denne te om aftenen, sover jeg dybt og godt og falder nemt i søvn, efter at have været oppe at trøste/berolige en af de små. Generelt falder min krop til ro ved indtag af teen, og jeg falder hurtigt i søvn. Jeg kan slet ikke undvære teen mere :-)”

Pukka Night Time indeholder: Havreblomst (30%), lakridsrod, kamilleblomst, lavendelblomst (14%), limeblomster (10%), baldrian og basilikum.

Køb Pukka Night Time hos Helsebixen.

Clipper Snore & Peace (den fredfyldte)

Clippers teer er virkelig værd at støtte, da alle ingredienser er økologiske, og Clipper Teas derudover er noteret som UK’s første ‘Fairtrade Tea Company’.

Jeg drikker jævnligt Clippers teer, men da jeg hurtigt bliver træt af de samme smagsstimulanser, har jeg brug for udskiftning løbende. Så det betyder, at jeg har perioder med Pukka, bagefter Yogi, dernæst Weleda osv. osv.

En anmelder på Amazon skriver om Snore & Peace, at teen ikke bliver hendes favorit te, men at hun stadig vil drikke den ved søvnbesvær – hun tør ikke andet – hun har nemlig registreret en søvnfremmende forbedring, men ved ikke, om det er teens virkning eller placebo 🙂

Clipper Snore & Peace indeholder: Kamille 30 %, citronmelisse, lavendel, citrongræs, fennikelfrø, hyben og grøn mynte.

Du kan købe Snore & Peace hos Helsebiksen.

Sov godt! (altid lækkert)

Denne liste vil løbende blive udvidet med gode og virkningsfulde godnat teer.

Og nu godnat 💙

Jeg håber, at du får en behagelig nat med dyb søvn 💙

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.