Hos The Ounce i Helsinki finder du både lækker te, varme og nostalgi

På vores tur i Østersøen med krydstogtsskibet ‘Costa Mediterranea’, lagde vi til kaj i fire hovedstæder, deriblandt Helsinki. Da vi begge to har været i Helsinki, og besøgt alle ‘top 10-steder’, tog vi den helt med ro.

Jeg skulle naturligvis besøge testedet ‘The Ounce’ igen, for den lille tesalon er så charmerende med sin 1800-tals indretning. Herren tjekkede bustider og fandt det busstoppested, der skulle sørge for, at vi kom tilbage til skibet igen tidsnok, mens jeg fandt nogle gode teer til os.

– Green tea with mango and a rooibos vanilla? spurgte den unge ekspedient.

Jeg nikkede og satte mig i ‘dagligstuen’. Er her ikke bare hyggeligt og stemningsfyldt? Elsker den varme og nostalgi, der ‘oser’ i tesalonen.

The Ounce, HelsinkiMangoteen skuffede dog fælt, for den smagte næsten ikke af noget. Så jeg må konkludere, at det ikke kun er Tante T’s grønne mango te, der er smagsløs… I hvert fald i min mund. Æv…

Synes den grønne mango te smagte bedre i ‘gamle dage’, for vi var to gymnasieveninder, der drak den i spandevis. Faktisk var vi slyngveninder, og det er sjovt at tænke tilbage på i dag, hvor vi er blevet SÅ forskellige.

The Ounce, Helsinki

Vi var begge to meget generte og tilbageholdende, og vi har siden udviklet os i vidt forskellige retninger.

Slyngveninden har valgt den meget traditionelle livsstil med villa, volvo og vovse, hvorimod jeg altid har tændt mere på det ‘frie’ liv uden alt for mange forpligtelser.

Når jeg drikker grøn te med mango, flyver mine tanker uvægerligt tilbage til slyngveninden Nanne, gymnasietiden og tre fantastisk sjove år, der bød på nye venskaber, fester, masser af kedelige lektier og også ulykkelig forelskelse.. ♥

Køber te, som kvinder køber tøj

Da jeg køber te, som kvinder køber tøj, hvilket som regel betyder alt for meget….haha… kunne jeg ikke forlade The Ounce uden at få et par teer med hjem.

Jeg havde ikke på forhånd bestemt mig for nogle, men duftede mig frem. Disse to dufte behagede fruen:

‘Samurai Sword’, gunpowder blandet op med kirsebær, citrongræs og appelsinskal. Den duftede lækkert og den lidt sødlige smag, denne te har, er bare helt uimodståelig, uhm…

‘Wu Lu Mountain’ blev den anden særligt udvalgte, der fik lov til at komme med mig hjem 🙂 En ren grøn te, der bliver dyrket i Mount Lu bjergene i Kina. Den er kendt som en af de bedste teer i dette område.

De to teer jeg købte, smager så godt, at jeg vil have dem igen. I skrivende stund venter jeg på svar fra The Ounce, for det ser ikke ud til, at de sender te til Danmark.

PS. Har nu fået svar fra The Ounce. De har sørget for at ændre handelsbetingelser, så jeg nu for en rimelig penge kan få teerne sendt til Danmark.

Tak til ‘The Ounce’ 🙂

 

 

 

 

Posted in

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.