Caminoen, du behøver ikke at gå den alene…

Til foredrag på Tranquebar om Caminoen..

Skal der ske noget nyt i dit liv? Skal du træffe en svær beslutning? Go or stay?

Caminoen kan give dig svar…

Jeg har lige været til endnu et inspirerende foredrag om Caminoen.

Rejsearrangør Ann Bjerre fik ideen om Caminoen, da hun var kørt træt i sit arbejdsliv og ikke vidste, hvad hun så skulle. Hun ville have svar/finde en ny vej…

Ann Bjerres baggrund

Med Ann Bjerres uddannelse som translatør i fransk og korrespondent i italiensk med en mangeårig baggrund som underviser i personlig udvikling, coaching og karriererådgivning lå det ikke lige i kortene, at det var vandreture, hun skulle kaste sig over…

For Ann Bjerre var slet ikke typen, der tændte på at vandre og hun kunne heller ikke se sig selv gå svedende rundt med en rygsæk.

Men en meget entusiastisk veninde talte så begejstret om Caminoen, at Ann blev nysgerrig.

Ann fik fat i bogen ‘Caminoen’ af Shirley Maclaine. Og noget blev vækket i Ann. En længsel, en gnist.

Ann ville noget andet

Hun var selv begyndt at komme i tvivl om sin arbejdssituation. Var det nu det, hun ville (være coach og karriererådgiver) resten af livet?

Ann satte sig for at gå Caminoen for at få svar.

Ingen af hendes øvrige veninder ville dog med på sådan en tur, så Ann havde egentlig besluttet sig for selv at gå, men så ville manden pludselig med…

Ann forventede at hun ville få svar på Caminoen om hvad hun egentlig ville/skulle med resten af sit arbejdsliv, men det endte med at blive Anns mand, der fik beskeder via drømme.

Det blev han faktisk ret ‘pissed’ over, for han var jo kun med for at passe på konen. Efter tre dage på Caminoen fik han drømme hver nat (som stod klart i erindringen). Drømme, der fortalte ham, at han karrieremæssigt skulle gå efter glæden fremfor prestigen… Jeg kunne høre på Ann, at disse drømme slet slet ikke huede manden.

Så det er egentlig ret interessant, at selvom du måske ikke søger svar, så får du dem ikke desto mindre….

Ann, der altså ingen svar fik i første omgang, blev alligevel så bidt af at vandre, at hun sørgede for at komme afsted igen asap.

I hendes efterfølgende vandringer begyndte tanken om at være rejsearrangør at boble, og siden 2005 har Ann arrangeret vandringer, pionerrejser og er derudover en populær foredragsholder.

Det er ikke nødvendigt at gå Caminoen alene

Surprise – for jeg har hørt, at man får mest ud af at gå den alene, men det er altså ikke sandt. I hvert fald ikke ifølge Ann Bjerre.

Derimod er det vigtigt, at man går i sit eget tempo. I starten fulgtes Ann og manden ad, men det var en dårlig ide, viste det sig efterfølgende. Fordi så skulle de begge gå på kompromis og det er som regel en god ting, men i dette tilfælde bevirkede det, at hverken Ann eller manden fik det optimale udbytte.

Ann har nemlig fundet ud af, at hun bliver super kreativ af at gå langsomt, og hendes mand har det modsat. Virkelig godt for mig at vide, for jeg vil gerne have gemalen med!! Han går også irriterende 🙂 langsomt, og det behøver så slet ikke at være et problem 🙂 Man aftaler bare et mødested og så derudaf i eget tempo!

Det er heller ikke nødvendigt at bo på albergues*

Hverken Ann eller manden havde lyst til at overnatte på albergues, og valgte i stedet hoteller.

Ann opfordrede dog til at man en enkelt nat eller to prøver et albergues og oplever ‘stemningen’. Selv havde Ann og hendes mand dog altid 117 undskyldninger for at vælge albergues’ne fra…

I mine ører var Anns ord om at du hverken behøver at gå alene, eller overnatte på albergues for at få en masse ud af at gå Caminoen, som sød musik.

For det er faktisk blandt andet de to ting, der har afholdt mig fra at komme afsted.

Så thumps up til Ann Bjerre og hendes foredrag denne kolde januar aften 😀

Gå, spise & sove

Det er det, det kommer til at handle om på Caminoen og det eneste, man skal, er at være tilstede.

Der kommer uvægerligt ‘noget’ til én undervejs. Ting kommer op til overfladen og gamle glemte ubearbejdede følelser dukker op…

Men livets rygsæk bliver lettere undervejs.

Som Ann siger:

‘Vandring er som et kursus i personlig udvikling i højeste potens. Ingen, selv den mest eminente kursusinstruktør, kunne arrangere et så personligt og individuelt forløb’.

PS. Skal du træffe en vanskelig beslutning, er det helt oplagt at gå Caminoen. Jeg hører fra andre, at Caminoen har hjulpet dem til at beslutte sig for skilsmisse, jobskifte o.l.

Tjek alle Ann Bjerres rejser ud her.

*Albergues er den spanske betegnelse for refugium eller herberg, hvor pilgrimme kan overnatte, få et bad, vaske tøj og lave lidt mad.

Stemningsbilleder fra aftenen

(ja, masser af te at vælge imellem 😉 )

Tranquebar-teSustainable-travel

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.