Er du til hekse te og Halloween?

sonnentorI 1988 grundlagde den 23-årige Johannes Gutmann firmaet Sonnentor. Hans mål var at producere lækre, økologiske teer lavet af urter fra sin hjemstavn Waldviertel i Østrig.

Udover at al te skulle være økologisk, ønskede Johannes Gutmann, at det var de lokale bønder i Waldviertel, der skulle dyrke den. Og produkterne skulle bearbejdes lokalt.

Da han skulle vælge logo, tænkte han, at det skulle være et symbol på liv og lys. Han valgte derfor den glade leende sol, som emmer af liv og lys.

Jeg fandt første gang Sonnentor i forbindelse med en julete. Julehygge te, tror jeg, den hed. Og den smagte bare så godt af nellike, kanel, appelsin og andre julede krydderier. Så det blev min favorit te i december måned i hård konkurrence med Tante Lottes julete fra Tante T.

Hekse te fra Sonnentor til Halloween

På Amazon har jeg fundet et udvalg af Sonnentors te, som jeg ikke har set før. For eksempel hekse teen, som ikke kan fås her i lille Danmark.

broom-1293137_1280Jeg er nærmest nødt til at bestille den hjem, for at se hvad den kan. Kan den mon øge mine evner ud i heksekunsten? 🙂

Jeg har undersøgt, om der findes hekse, og det gør der faktisk! Enten går man sine egne veje som selv-erklæret heks eller man deltager sammen med en kreds af hekse, der for eksempel udfører ritualer ved fuldmåne. Et af ritualerne kan være at ‘lægge’ problematiske følelser fra sig. Det er der en helt særlig opskrift på:

Du ifører dig syv smykker, du er nøgen, det er fuldmåne. Du går den vej, der er oplyst med levende lys. Hver gang du passerer et af lysene, smider du et af smykkerne. Smykkerne symboliserer dine følelser. Til sidst er du bogstaveligt talt helt nøgen. Nu går du ind i en cirkel, du danser heftigt og hyler.

Sådan et ritual udfører nogle af heksene om efteråret.

Der er mange forskellige slags hekse, og de er både gamle, voksne og helt unge. Hver især har de defineret deres eget verdensbillede.

Du kan blive meget klogere på, hvad det vil sige at erklære sig for heks ved at klikke her.

Fejrer du Halloween?

clown-238527_1280Jeg overvejer selv at holde en Halloween fest, fordi jeg elsker at klæde mig ud. Og jeg har fornylig læst, at flere og flere voksne er begyndt at holde temafester til Halloween.

De deltagende klæder sig ud som zombier, spøgelser, hekse og skeletter og forsøger at skræmme livet af hinanden….

‘For natten til den 1. november er den nat, hvor de mørke eksistenser vender tilbage til jordens overflade og hævner sig….’

Det kunne være så sjovt med sådan en fest.

Halloween er ifølge Wikipedia opstået i forbindelse med kelternes høstfestival i Irland. Det symboliserede overgangen fra lys til mørke.

I Danmark blev Halloween for alvor kendt, da Ekstra Bladet i 1998 tog initiativ til det første af en række årlige Halloween arrangementer med gyserfilm, gevinster til bedste udklædning med mere.

Halloweens popularitet i Danmark kan selvfølgelig også direkte måles i den nationale græskar produktion. Fra 400.000 græskar i 2008 til 800.000 græskar i 2015.

Tilbage til Sonnentor

Du kan både finde godmorgen te, aften te, balance te og lykke te. Jeg synes, Sonnentors teer er så hyggelige med alle de søde og sjove billeder på teposerne.

Se et udvalg af Sonnentors teer her.

Vil du helt undgå koffein, er alle teer fra Sonnentor forøvrigt også et godt bud, da ingen af dem indeholder koffein.

Jeg er i gang med at købe en større portion te fra Amazon. Der skal helt klart være et par stykker med fra Sonnentors. Især hekse teen, den er da for morsom. Aften- og lykke teen ryger nok også ned i kurven…

 

 

Posted in

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.