Foredrag med Jørgen Leth

Mine helte

Herren og jeg var til foredrag med Jørgen Leth i lørdags hos Tranquebar, København.

Tranquebar ligger i Borgergade 14, 1300 København K og er en boghandel med cafe, der afholder forskellige arrangementer, herunder både litteratur og musik events.

Da Jørgen Leth netop har udgivet bogen ‘Mine helte’, er han selvfølgelig blevet inviteret til at holde et foredrag om den. Det er ikke bare helte, Jørgen Leth skriver om, men også skurke. Det gode og det onde. Alle heltene, der beskrives, har Jørgen Leth mødt i det virkelige liv, hvoraf flere har betydet meget for ham personligt. Skurkene har han også mødt, og de har hver især sat sit spor.

At være langsom

Med årene er jeg blevet ret begejstret for Jørgen Leth, som insisterer på at gøre tingene i eget tempo. Fx vil Jørgen  Leth have lov til at være langsom, gå langsomt – have god tid gennem security i lufthavnen, og han bliver vred, hvis nogen skynder på ham….

En anden ting ved ham jeg nærmest beundrer, er at han tør. Tør sige han fx ikke gider snakke. Er det ikke nærmest forbudt? Jeg sætter stor pris på folk, der tør gå imod strømmen…

Jeg er begyndt at tænke over, hvorfor jeg altid selv styrter afsted. Al den ‘hast’ – er den ikke bare udtryk for manglende nærvær?…..

Digt om te

Derfor skal forsøget nu gøres, om jeg kan drikke Tranquebars Earl Grey te på Jørgen Leth maner:

Jeg vil drikke en kop te, laaaangsomt

ikke en hvilken som helst kop te – men en fantastisk kop te….

bevidst løfter jeg koppen, nyder farven, duften, øjeblikket…

mærker nu varmen, velbehaget, og tænker

det er sådan, en god kop te skal smage…..

Mens jeg drikker min te langsomt, vil jeg tage fat i Jørgen Leth’s bog. Den måtte vi selvfølgelig eje i signeret tilstand…..

Og slutte med at sige ‘besøg endelig Tranquebar’ og se, hvad de byder på af arrangementer her.

Om Tranquebar

‘Tranquebar Interkulturel Formidlingsfond blev stiftet i 2006 med det formål at drive forretningen Tranquebar Rejseboghandel og dermed etablere en ramme for interkulturelle møder, hvor publikum kan møde forfattere og musikere fra alle kulturer, i en åben og positiv atmosfære.’

Det er en super inspirerende boghandel, der foruden et væld af bøger har forskellige brugsgenstande, tørklæder og kunsthåndværk.

Deres udvalgt af te er stort, og der bydes også på forskellige søde indslag.

Gnid på ‘lampen’ og se hvad der sker –

Magien starter, når du tror på den….

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.