Mød mig på Matcha bar

matchabar

For ikke kendere må det nærmest lyde som en slags avanceret bar eller bare navnet på en hvilken som helst bar, der serverer øl og vin. Men det er en ganske særlig slags bar, vi taler om her. En bar, der serverer te og sunde sager ♥

Jeg synes, det er meget modigt at åbne en matcha bar her i lille Danmark. Men den er også placeret strategisk; lige overfor ligger et større hotel og indehaveren Michael siger da også, at en stor del af hans kunder er turister. I hovedstæder som London og New York er matcha barer nemlig ikke noget nyt fænomen.

Matcha bar serverer ikke andre teer end matcha teen, men til gengæld fås den så i utallige varianter. De teblade der anvendes, er foruden at være af økologisk kvalitet, håndplukkede og dyrket på marker i de japanske bjerge minimum 3 km fra byer og industri.

Gløgg matcha, uhm…

Jeg besøgte Matcha bar en iskold tirsdag og betilte en almindelig matcha og en gløgg matcha. Som tekendere vil vide, bruger man et lille bambus piskeris til at piske matcha pulveret sammen med det varme vand. Så jeg var spændt på, om han mon piskede alle matchaer i hånden? Det gjorde han ikke. I stedet brugte han en lille fin maskindrevet matcha pisker.

Matcha naturel smagte lækkert og havde den helt rigtige skummende konsistens.

Om matcha og gløgg var en god kombination? Ja, det var super delikat og jeg fik samtidig opskriften. Æblejuice fra Løgismose pisket sammen med matcha. Så enkelt.

Jeg gav 30 kr. pr. skål, og det er virkelig en god pris.

Se menukortet her

matcha_menuMatcha bar serverer både varme og kolde matcha teer. De kolde bliver en anden god gang.

Jeg snakkede med Michael om, at det ville være synd at fjerne matcha gløggen fra menukortet (underforstået når det ikke er jul mere), og foreslog ham at omdøbe den.

Det tog han vist taget til sig, og jeg ser nu, at han tilbyder en matcha med både æble og ingefær 😉

Hos Matcha bar kan du derudover få lette retter, såsom bulgursalater og forskellige yoghurt blandinger med chia. Du finder desuden lækre müslibarer med mørk chokolade overtrækning, raw barer og daddelsnitter.

Matcha bar, CopenhagenDet eneste minus jeg har, er at jeg synes, der mangler lidt på hyggefronten. Alt er holdt i hvidt og grønt.

Vægge, loft, møblement er hvidt og det brydes kun af grønne planter.

Ikke engang de levende lys formår at ‘varme’ rummene op. Og selv det her indlæg, blev lidt kedeligt..! 🙂

Michael selv er derimod hyggelig og tidligere elite sportsudøver.

 

Posted in

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.