Smag på æblete og tyrkisk te sammen med mig i Tyrkiet

På Dolphin Hotel, Oba

tyrkisk teHer sidder jeg og en kop tyrkisk te på Dolphin hotel i Oba, Alanya.

Min veninde Lenette (som har lejlighed i Alanya) har flere gange talt om tyrkisk te, og jeg har hver gang været nysgerrig for at finde ud af, hvilken slags te det egentlig er.

Nu har jeg så selv besøgt Tyrkiet to gange her i efteråret, og har fundet ud af, at tyrkisk te er sort te fra teplanten Camellia Sinensis, der dyrkes i Tyrkiet. Tyrkiet er til min store overraskelse verdens 6. største teproducent og tillige en nation af tedrikkere.

De dyrker deres te helt uden brug af kemikalier i et større område, kaldet Rize ca. 100 km. nordøst for Ankara. Jeg synes virkelig, det er fremragende, at man ikke bruger kemikalier.

tyrkisk teTil gengæld er jeg som te-dranker virkelig irriteret over størrelsen af de små kopper te. Teen bliver smukt anrettet i små tulipanformede glas med to stykker hugget sukker til, men tre slurke og så er den te væk.

På Dolphin hotel (øverste billede) har de dog forstået, at der ikke er nok te i de små tulipanformede glas, for der får du et stort krus te 🙂

Vil du læse mere om tyrkisk te, så klik her.

Æblete fra Tyrkiet, uhm….

Æblete er god at drikke, når du savner solen og varmen. Hvilket jeg allerede gør…

Jeg smagte den første gang på en cafe i i byen Side i Tyrkiet. Smagen var fantastisk, dog tror jeg, at der var en hel del sukker i.

Te sampler, Tyrkiet

Æblete er mest for turisternes skyld, kan jeg forstå. Tyrkere drikker nemlig tyrkisk te, og det er altid den te, du bliver budt på – også i forbindelse med restaurantbesøg.

I min søde te- og kaffe!!! sampler, som jeg fandt i et supermarked, er der dog hele to slags te med æbler i. Begge æbleteer bugner af smag, sol og sommer, og er du til æblete, bliver det ikke bedre. Æbleteen består udelukkende af tørrede æblestykker, så man kan snildt lave den selv.

Meeen jeg tvivler på, at smagen kan hamle op med æbleteerne fra Tyrkiet, for al frugt og grønt smager mærkbart bedre, når de får den stærke sol. Noget jeg virkelig sætter pris på i Tyrkiet foruden solen og de flotte tyrkere 😉

Min veninde Lenette overvejer i øvrigt at flytte stationært ned i sin lejlighed i Tyrkiet, når hun kan. Jeg forstår hende godt, for jeg begynder at få de samme tanker. At bo i et varmere klima, ville være fantastisk. Jeg synes simpelhent, at livet er sjovere, når solen skinner…

Her et par stemningsbilleder fra Side i Tyrkiet. Hvis du er til gamle romerske og græske bygningsværker må du ikke gå glip af Side, hvis du er på de kanter i Tyrkiet.

Amfiteatret, Side

Amfiteatret, Side

Cafe, Side

Cafeindgang, Side

Apollon temple, Side

Apollon Templet, Side

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.