Tee Tea Thé in Berlin

Dag 1 i Berlin

kiginditeeteatheHerren og jeg jagter te oplevelser. Denne gang er Berlin i sigte.

Vi var jo som bekendt i London i november måned, og fokuserede meget på begrebet ‘Afternoon Tea’, fordi det til vores store undren ikke var muligt at finde deciderede tearooms. Men det er ganske givet, fordi te er en så integreret del af den britiske kultur.

Berlin er meget anderledes også på det punkt.

Det første te sted i Berlin Tee Tea Thé bliver præsenteret nu, de to andre te steder vi besøgte, kommer i særskilte indlæg, da indlægget her ellers bliver flere kilometre langt 😉

Vi lægger hårdt ud første dag i Berlin, og efter at have smidt bagagen på hotelsengen, drukket en god kop te og fundet ud af hvilken metro, vi skal med, er det afsted. Raus.

udklipVi skal besøge te stedet Tee Tea Thé i Goltzstraße 2, 10781 Berlin. Tee Tea Thé har eksisteret siden 1997 og ligger i et område, der hedder Schöneberg i Vestberlin. Når du står i Goltzstraße 2, og kigger ned af den brede allé med de velholdte beboelsesejendomme, er det tydeligt at se at du er i en bydel, præget af overskud og højere middelklasse. Kontrasterne mellem Øst- og Vestberlin er stadig kolossale, og det er blandt andet det, der gør Berlin så indtagende.

Det er gået helt fint med at finde det, men jeg har også herren med – han er god til google maps på mobilen. Tror nu også at han godt kan lide at være førerhund 😉

Tee Tea Thé oser af hygge, både ude og inde. Du kan se på øverste billede, at der er træborde og -bænke med askebægre til de smøg hungrende. At vi er i Berlin fornægter sig ikke, for dér har røg-allergien endnu ikke nået samme højder som herhjemme.

indgang_teeteatheTre trappetrin, og du er indenfor hos Tee Tea Thé. Ah – det er virkelig skønt at komme ind i varmen og så direkte ind i en tebutik, hvor store blå dåser med te fra alverdens lande fylder to hele vægge.

Teen drikker du i lokalet lige ved siden af tebutikken, og der er bare fyldt med mennesker i dag. Hyggeligt.

Atmosfæren indbyder med sine levende lys og blomster plus en nærmest 1970-agtig stemning, til at alt er tilladt lige fra at tage sig en lur til at lange benene op på bordet. Mine ben var bare alt for lange til bordet, haha….

Tee Tea Thé, tageskarteVi er heldige overhovedet at få bord, for der er proppet med mennesker. Men bordet henne ved ‘Tageskarte’ er ledigt.

Jeg har en svaghed for det håndskrevne. Det er bare mere hyggeligt, synes jeg…

Og hvem savner ikke de gode gamle håndskrevne postkort? Min veninde Karin har sagt, at hun meget gerne vil have postkort.

Jeg prøver altid at huske det, når jeg er på ferie – indtil videre har jeg kun glemt det en syv – otte gange 🙂 shhhh…..don’t tell Karin…


Til vores anretning på Tee Tea The 

te_stillbilledeHerren får efter kyndig vejledning fra indehaveren, en ingefær-citron te, så han kan få varmen.

Jeg får en genmaicha te. Uhm, den smager altså ekstra godt, når man lige har været ude i kulden, for der var hundekoldt i Berlin.

Genmaicha er – som du måske ved – en japansk teblanding af grøn te og ris, hvor risene er både ristede og poppede, deraf betegnelsen ‘popcornste’. Det giver teen en sød, mild og let ristet smag.

Vores bestilte mad er en lidt blandet fornøjelse.

Tee Tea Thé, saladeHerren er godt tilfreds med sin Karotten-Mandarinen-Ingwer-Suppe, men jeg er lidt ked af min store skål salat. For den salat er der ikke tænkt meget over 🙁 Salaten ser flot ud rent visuelt, men der er væltet alt for mange forskellige ‘ting’ i.

Tee Tea Thé har dog mange andre gode retter at byde på, så det vil jeg anbefale dig, når du en dag er på de kanter. Du kan sagtens have din kaffedrikkende veninde med, for det byder drikkekortet også på!, foruden øl og vin.

Ronnefeldt te, yeah

Jeg har selvfølgelig købt noget af den lækre ‘Ronnefeldt’ te med hjem… Blandt andet min favorit te fra cafe Jorden Rundt ved Charlottenlund – rooibos med appelsin og cream smag. Plus et udvalg af ‘Ronnefeldts’ varmende vinter teer med ti forskellige varianter, både sort te, chai te, rooibos og rene frugt teer.

Øv, at man ikke kan købe dem i detailhandlen herhjemme. Normalt er jeg ikke særlig vild med frugt te og lignende, men ‘Ronnefeldt’ kan altså godt lave nogle, jeg gider at drikke. Især den med ‘Kandierte Mandeln’ er virkelig velsmagende og uden koffein. Den består af æblestykker, hibiskus, hakkede mandler, kanel og aroma. Uhm!

aeldre_aegtepar_berlinTil slut så nyd lige det her ældre ægtepar på Tee Tea The – jeg synes de er helt uimodståelige..

De ser nærmest ud som om de befinder sig hjemme i privaten. (klik på billedet for at forstørre)

Det er måske sådan vi ser ud om 40 år, herren og jeg 😉

 

 

This post is also available in: enEnglish (English)

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.