Unge drikker i stigende grad te

I Danmark drikker vi rigtig meget te.

En undersøgelse foretaget af Analyse Danmark viser, at cirka 27 procent af alle danskere dagligt drikker te, heraf en overvægt af kvinder. Den gennemsnitlige tedrikker drikker to kopper te om dagen, mens tyve procent af alle tedrikkere drikker tre kopper. Det stigende antal af tedrikkere har betydet, at te er mere udbredt end nogensinde før, og 80 procent af dem, der aldrig drikker te, angiver da også, at de har te i hjemmet, på trods af at de ikke selv drikker den.

Nedenunder har vi opstillet et diagram, som viser forbruget af te fordelt på aldersgrupper:

Forbrug af te i Danmark

Som det fremgår af diagrammet, så er der sket en markant stigning i forbruget af te blandt den yngre del af befolkningen (29 år og derunder), som fra 2011 til 2013 mere end fordoblede deres forbrug af te. Også dem mellem 30 og 39 år har øget deres forbrug af te i perioden, mens dem mellem 40 og 49 skar lidt ned på forbruget….

Tedrikkere mellem 60 og 69 år har i samme periode øget antallet af indtagne kopper te, og har en suveræn førsteplads i at gå til ‘te’, mens dem over 70 år har skåret lidt ned henover perioden, hvilket dog ikke forhindrer dem i at være den gruppe, som drikker næstmest te.

– Hvad med jer derude, hvilken gruppe befinder I jer i, og kan I genkende trenden?

– Stigningen skyldes med garanti den store fokus på den grønne te, siger Henning Ravn, der er indehaver af Perchs i København. En af Danmarks forholdsvis få butikker, hvor der udelukkende sælges te.

Når du handler te hos Perchs

Hvis du ikke har handlet hos Perchs i Kronprinsensgade, har du en oplevelse til gode.

A.C. Perch'sDu bliver nemlig tiltalt med ‘De’, hvilket jeg finder uhyre sjovt og charmerende…

Når du har handlet færdig, bliver du spurgt:

– Vil De have et bolsje?

Dette spørgsmål, som trækker mine mundvige kraftigt opad, får alle handlende – gammel som ung – og Perchs kommer også altid et bolsje i pakken, hvis du handler Perchs te online.

Læs også om mine oplevelser i Kronprinsensgade.

Den grønne te dyrkes i nogle kredse, som var det en drik i samme kaliber som årgangswhisky. Flere peger på smagen, duften, enkelheden, roen og fordybelsen som noget af det, der gør den ældgamle drik til noget helt særligt og næsten guddommeligt.

Priserne findes også i alle luftlag. Hos Perchs koster en bestemt fin slags grøn te over 100 kroner for bare ét hundrede gram. Så dyr en te har jeg nu aldrig selv købt, men det kommer jeg helt sikkert til en dag.

 

Kilde: www.teinfo.dk

 

Posted in

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.