Te julekalender 8. december – dagens te og ordsprog

Naaj, dagens te er en Panyong te. Denne te er en af mine sorte favorit teer.

Jeg opdagede den her i sommers i Frederiksberg Have, da herren og jeg ville have en kop søndags te i Det Kinesiske Lysthus. Jeg ville smage en ny te, og jeg valgte Panyong te på grund af den sjove historie om teen. Der stod, at Panyong vokser i 1200 meters højde på så ufremkommelige bjergskråninger, at man førhen fik dresserede aber til at hjælpe med plukningen. Det har jeg ikke hørt om før.

Du har forøvrigt noget til gode, hvis du ikke har besøgt Sing Tehus i Frederiksberg Have. Besøg det og du føler pludselig, at du er et helt andet sted i et helt andet land. Den følelse fik jeg. Du skal igennem den smukkeste port og en lille indbydende sti, før du er ved Det Kinesiske Lysthus. Måske ser du også den hvide påfugl ♥ Læs mit lille indlæg, klik her.

Perchs Panyong er blandet op med lidt hvid te 1% for at gøre teen mere fyldig i smagen. Jo, den smager godt, og er god til prisen, 35 kr. for 100 gram.

Perchs skriver at Panyong teen har været leveret til Buckingham Palace i mange år, hvor især dronningen holdt meget af denne te.

Jeg kan godt se det eventyrlige og charmerende i et kongehus, samtidig med at ikke-lighed er mig imod…Hm!

Til dagens te citat fra Perch (klik på billedet for at forstørre)

dag8_tekstBernard-Paul Heroux var 1900-tals filosof af fransk-baskisk oprindelse.

Og mere har hverken Wikipedia eller Google til mig. Det er meget mærkeligt, at der ikke findes information om ham på hverken Wikipedia eller Google.

Derfor lidt information om Baskerlandet, der både har eget flag, eget sprog og i høj grad er selvstyrende.

Det er en region i det vestlige område af Pyrenæerne, der støder ind over grænserne til det nordlige Spanien og den sydvestlige del af den franske grænse.

udklipI Pyrenæerne er nogle af Europas allerflotteste bjerglandskaber, har jeg læst.

Og jeg læser videre: Du vandrer langs smukke bjergsøer, gennem storslåede dale, ad høje bjergrygge og over vilde pas.

Jeg får virkelig lyst til at vandre der selv. Men jeg ved ikke om herren gider… 🙁

Og nu til eget valgt ordsprog.

‘Kun den, der vandrer, finder nye veje’ – norsk ordsprog

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.