Ugens hjerte + noget om at træffe valg

Ugens hjerte 

Jeg fandt både hjerter og erotisk buttede kvinder på Ballerup Kræmmermarked, og jeg synes at denne her dame er så skøn, at hun skal rende med hele opmærksomheden…

Min egen manifestation af hjerter er godt i gang, og i skrivende stund har jeg faktisk allerede manifesteret et. Da jeg trykkede tandpasta ud på min tandbørste i går morges, dannede tandpastaen helt af sig selv et fint lille hjerte, men det blegner altså totalt ved siden af denne smukke dame.

Nu til et issue, der har været min trofaste følgesvend gennem alle mine voksenår.

Jeg er rigtig dårlig til at træffe beslutninger….

De valg, jeg ikke tog

Jeg blev hele 14 år hos en mand, jeg faktisk kun var glad for det første år. Og over 20 år på en arbejdsplads, hvor arbejdet ikke rigtig sagde mig noget…

Det der afholdt mig fra at flytte mig, var min frygt… og trygheden i det velkendte.

For mig var og er det dog stadig både frygteligt og frygtindgydende at træffe et valg, fordi det jo samtidig er et fravalg. Jeg vil helst have både i pose og i sæk. Og tænk hvis jeg skulle fortryde!!!…. Mit liv har ‘derfor’ været meget præget af, at jeg aldrig tog de beslutninger, der nok ville have været bedst for mig. For jeg lod andre gøre det for mig (så at sige).

Selvom jeg godt vidste, at visse omstændigheder ikke var gode for mig, ja så kunne jeg ved at veje for og imod og ved kun at bruge fornuften, hurtigt konkludere, at det nok var bedst, at jeg blev, hvor jeg var…

Så et godt råd til dig, der læser med. Prøv at lade hjertet/lysten styre dine beslutninger, og hop ud i det.. Det er enten frygt eller lyst, der styrer.

Havde frygten ikke fyldt så meget i mig, havde mit liv helt sikkert formet sig anderledes.

Jeg har dog trods alt truffet nogle valg. Valg, som jeg stadig er glad for den dag i dag. Det er faktisk sådan, at det er de valg, jeg ikke tog, jeg fortryder. Vælger vi ikke, vælger vi også!

Et af de vigtige valg i mit liv, skete i forbindelse med at jeg og 15 andre ansatte skulle skifte arbejdsgiver. Vi var ansat hos vores nye arbejdsgiver i knap to år, før det blev besluttet, at der skulle omstruktureres igen. Det medførte, at flere af os fik valget om at flytte med eller blive fritstillet.

Jeg valgte at blive fritstillet for at opleve Afrika – min kæreste var på daværende tidspunkt udstationeret i Mozambique. Det har jeg aldrig fortrudt ♥

Sådan træffer du den rigtige beslutning ifølge coach.dk!

 1. Hvorfor overvejer du overhovedet at træffe den beslutning? Hvad er dine grunde? Og hvad vil det give dig? (at træffe den ene eller den anden?)
 2. Hvad vil du gerne have ud af det/beslutningen?
 3. Hvad vil du helst? _______ eller _________? Test dig selv – tag den ene af mulighederne væk og mærk efter. Hvordan føles det? Og hvis du tager den anden mulighed væk? Hvordan føles det så?
 4. Hvad ville være anderledes, hvis du valgte den ene vej – og hvad ville være anderledes hvis du valgte den anden? Og er der nogle negative konsekvenser ved det ene eller det andet?
 5. Så hvad vil du helst?
 6. Hvis du vælger det ene, hvad forhindrer dig så i, at det er den rigtige beslutning?
 7. Er det frygten eller lysten, der taler?
 8. Og hvad er sandsynligheden for, at det sker? (0-100%)
 9. Hvor meget betyder det for dig? (på en skala fra 1-10, hvor 10 er størst betydning).
 10. Hvad VIL du – helst? (Prøv at se bort fra, hvad du synes, du burde/skulle, og hvad andre synes, du burde/skulle.). Gør du det, du gør, fordi du har lyst eller fordi du er bange?
 11. Stil de to scenarier over for hinanden til sidst. Mærk efter i stedet for at konsekvensberegne! Hvad VIL DU helst?

Kilde: Manning Inspires Beslutningsmodel 2012

 

Posted in

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.