Ugens te og tanker, 5. februar 2017

Grøn te med gingko, cream og citrus fra Sing Tehus

Den skal du prøve, hvis du er træt af ren grøn te, eller de lidt for søde grønne aroma teer. Denne her te har en perfekt balance mellem det søde og det syrlige. Selv herren kan lide den.

sing-tehus-gingko-bilobaJeg har meget forskellig te i huset, da jeg nemt bliver træt af den samme smag. De grønne teer jeg pt. har i køkkenet, er enten for søde eller for ‘grøn te’ – agtige. Derfor er jeg så glad for denne te fra Sing. Den er sødlig, men ikke i overvældende grad.

Denne her grønne te med ginkgo er baseret på en storbladet kinesisk te med fyldig smag. I det hele taget er jeg glad for te med cream aroma, da smagen bliver mere rund og lækker.

Gingko biloba er et træ, der oprindeligt stammer fra Kina, det kaldes også tempeltræ. Bladene er i flere hundrede år blevet benyttet som kinesisk lægemiddel til stimulation af mental ydeevne og hukommelse.

Jeg ved dog ikke om den mængde gingko, der er i teen her, har nogen som helst effekt.

Og hvad laver du så?

Spørgsmålet, du altid stiller til andre, du ikke har mødt før. Det gør vi i al fald i Danmark. Som det første. Men gælder det også andre lande?

Ja, jeg gør det også selv. Og sidst jeg gjorde det, var i forbindelse med en vens nye kæreste. Det irriterede mig faktisk at stille hende det spørgsmål. Men jeg kunne ikke finde på andet, her første gang jeg mødte hende… Hm…

things-that-matterJeg havde egentlig ikke lyst til at spørge om det. Fordi jeg synes, at det definerer mennesker på en måde, jeg ikke bryder mig om. Vi er jo så meget mere end en jobtitel!

Men det er selvfølgelig en del af de 117 uskrevne regler og normer, at det er det, vi spørger hinanden om som noget af det første.

Havde jeg nu spurgt hende om hendes favorit te, havde hun nok kigget mærkeligt på mig 🙂

Dømmer du også folk på deres uddannelse

Jeg prøver at lade være, men det sker.

En kassedame i Irma jeg kom til at snakke med, fortalte mig, at hun havde været chefsekretær for en stor industrivirksomhed og var blevet afskediget i forbindelse med at produktionen blev flyttet til udlandet.

Dagen efter var hun gået ned i Irma og havde spurgt om hun kunne få job der. Hun fik job på stedet.

I mellemtiden søgte hun job som sekretær. Hun havde alderen lidt imod sig, da hun i hvert fald havde rundet de 50 år. Men hun søgte på livet løs, og da der var gået et år, sad hun stadig i kassen hos Irma.

Jeg spurgte hende, hvad man egentlig får i løn som kassedame i Irma?

– 18.000,- kr. brutto om måneden, og så er der noget indkøbsrabat….

Hun var gået ufattelig meget ned i løn, men hun fortalte at hun sparede en masse penge på tøj, for nu skulle hun jo have uniform på. Jeg kunne se på hende, at hun ikke var glad for sin situation, men hun tog det flot, i al fald udadtil.

judge-notFor hun fortalte mig en dag, at hun følte, at nogle mennesker kiggede på hende med medlidenhed samtidig med at de nok tænkte:

– Nå, det kunne ikke blive til andet…. (underforstået at hun nok var mindrebemidlet, siden hun var kassedame)

Hendes glæde var derfor ufattelig stor, da hun med lys i øjnene, fortalte mig, at hun havde fået job på Novo Nordisk. Hun steg med hele 24.000,- kr. om måneden, så hendes bruttoløn nu lød på 42.000 kr. om måneden i løn. Men det der var næst mest tilfredsstillende for hende, var at hun nu ikke længere skulle føle, at folk så ned på hende.

Erhverv og status

Den status et erhverv har, og det folk tænker om et erhverv, kan være vigtigere for det enkelte menneske end at følge sit eget hjerte/lyst.

hair-cutterFra min egen familie har jeg et godt eksempel om niecen, der på et tidspunkt gerne ville være frisør. Det synes hendes far ikke var fint nok. Og han sagde så direkte til sin datter, at det skulle hun ikke være…

Nu er hun så ikke blevet frisør og det var vist mere en barnedrøm, men det er et klassisk eksempel på, at forældre altid vil pace deres børn frem.

Og at det andre mennesker tænker, kan være vigtigere, end at du eller dine børn er glade….

 

 

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.