Afternoon tea i London

Herren og jeg var i London sidste weekend, og vi havde en skide hyggelig tur med masser af Afternoon tea, scones og lækre kager. Jeg tror nok, at jeg skrev at herren ville få whisky til sin Afternoon tea, men han fik en lang næse i stedet… 🙂

Vi nåede at smage tre forskellige Afternoon tea anretninger i denne omgang! Men først lidt om hvordan traditionen, der stammer fra midten af 1800-tallet, egentlig opstod.

Hvordan opstod Afternoon Tea

Anna Maria Russell, den syvende hertuginde af Bedford og ophavskvinde til begrebet Afternoon tea.

Ophavskvinden til Afternoon tea var/er hertuginde af godset på Bedford, Anna Maria Russell, der levede i 1800-tallet. Efter opfindelsen af petroleumslampen var det blevet moderne at spise sent, og der var af samme grund dræbende langt fra frokost til aftensmad.

Anna, der altid mærkede sulten gnave sent på eftermiddagen, fik derfor stuepigen til at bringe hende noget ‘snack’ – lidt brød, lidt smør, lidt kage/tærte plus selvfølgelig en stor kande te – kl. 16.00 dagligt. Den blev bragt i al hemmelighed til hendes stue, da det blev anset for upassende at spise udenfor de faste måltider for en adelig.

Alligevel bredte denne tradition sig, først hos de rige og high society, men efterhånden vandt den indpas over hele Storbritannien, for te var jo meget moderne og trendy på det tidspunkt!

Afternoon Tea, den glutenfri

Glutenfri Afternoon tea hos Restaurant 108 Brasserie, London.

Vi startede vores Afternoon tea ‘ride’ på restaurant 108 Brasserie, 108 Marylebone med en klassisk, glutenfri Afternoon Tea. Vores første Afternoon tea denne weekend.

Restaurant 108 Brasserie ligger i et lidt upperclass-agtigt område af London, og er en del af The Marylebone Hotel.

Jeg havde valgt dette sted, da man kunne få sin Afternoon tea i en glutenfri version.

Som du kan se på billedet, er interiøret holdt i den traditionelle stil domineret af røde lædermøbler og jordfarver. Der var en super hyggelig og afslappet usnobbet stemning.

Vi havde fået en rigtig god plads ved et hjørnebord, så vi kunne sidde i ro og mag og nyde vores anretning. Plus følge med i livet uden for, hvor der lå en pub med livlig aktivitet og flotte lys her ved fyraftenstid lige før mørkets frembrud.

Se menuen her:

Gluten free Christmas tea 

Et udvalg af glutenfri fingersandwich med:
Stegt kalkun med kastanjetopping & tranebær sauce
Flødeost, purløg & agurk
Røget laks med citron cremefraiche
Æg mayonnaise med karse

Hjemmelavede scones, clotted cream, marmelade

Udvalg af hjemmebagte kager og bagværk.

Hvis du klikker på anretningen, kan du bedre se alle kagerne.

Der var et stort udvalg af te, og vi valgte begge to sort te for at få lidt ekstra varme. Teen udmærkede sig ved sin gode smag, og med at være dyrket på en etisk forsvarlig måde.

Du kan være helt sikker på at din trang til kage er væk efter sådan en omgang her. Men personligt synes vi begge, at der er al for meget kage i den traditionelle Afternoon Tea …. Så vi fik lyst til noget andet, også selvom vi lige havde konsumeret det meste af Afternoon Tea anretningen.

Vi bestilte en lille forret, der var fantastisk lækker. Mere lækker end vores Afternoon Tea.

Jeg fik en salat bestående af 12 slags babysalat og microgrønt med grillet økologisk laks vendt i en basilikum dressing. Og herren en krabbesalat på et stykke lækkert kernerugbrød med en masse brøndkarse til. Det var virkelig velsmagende.

Besøg endelig denne restaurant, hvis du får mulighed for det.

Link til 108 Brasserie.

Afternoon Tea, the sushi way

Udsigt fra Ichi Sushi en regnvåd torsdag, London.

Vores anden omgang Afternoon Tea var på en sushi restaurant, Ichi Sushi med lokation på første sal på Park Plaza Westminster Bridge Hotel.

En lille hyggelig sushi restaurant med en enkel og farverig indretning. Vi var så heldige at få bordet med udsigt til Big Ben. Og det fik herren et rigtig godt skud af, se selv.

Vi startede med vores sushi, som jo erstatter de tradionelle fingersandwich. Det var så frisk og lækkert og med hjemmelavet wasabi til. Det har vi ikke fået før, men det var meget delikat og velsmagende. Sushien bestod af helt tradionelle sushi stykker.

Afternoon tea hos Ichi Sushi, London

Du kan se, at vi fik det hele ind på bordet på en gang.

Den tilhørende ‘tea menu’ bød på fem forskellige teer, hvor du kunne vælge mellem hvid, sort eller grøn te samt en enkelt urtete. Jeg valgte en lækker hvid te med abrikos og morgenfrue.

Bortset fra sushien lignede det en helt traditionel Afternoon tea.

Det var det dog ikke, for der var sneget japanske ingredienser ind i kagerne. Men de kunne godt have narret mig, de kager, for de var ikke udpræget japanske hverken i udseende eller smag. De smagte dog ret lækkert, og vi fik i stedet for clotted cream en slags coconut cream, der var virkelig god.

Jeg vil anbefale dig at prøve denne Afternoon Tea, for den var ret lækker og frisk, og flere af kagerne var dekoreret med friske bær.

Og husk at reservere bordet med udsigt til Big Ben 😉

Link til Ichi Sushi, klik her

Restaurant Wolseley

Restaurant Wolseley, London

Dette er restauranten, du bare må besøge. Et fantastisk sted med højt til loftet også i bogstavelig forstand. Og nogle ekstremt venlige tjenere sørgede for at vi hurtigt fik et bord, for vi havde ikke meget tid og skulle desværre til Gatwick lufthavn lige bagefter, æv…

Billederne ser mørke ud, og det afspejler virkeligheden ret godt, for der var skruet op for hyggen. Blødt lækkert lys!

Da vi lige havde fået Afternoon Tea hos restaurant Raw ved Hyde Park, fik vi bare en kande te her ledsaget af en salat. Igen lækre superfood salater på menukortet. London er nem at overleve i for vegetarer.

Det var en britisk kvinde, der anbefalede os Wolseley blandt andet på grund af de smukke sølvfarvede tekander.

Tekande fra restaurant Wolseley, London – super lækkert at drikke sin te fra sådan en smuk kande. Lidt snobbet er man vel altid 🙂

Og wow se billedet her, hun overdrev ikke.

Jeg var lige ved at gnide på den, for at se om Alladins lampe skulle være forklædt som tekande…

Link til Restaurant Wolseley, klik her

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.