Læs Alkymisten og find ud af om du følger disse regler

Alkymisten udfordrer dig

Jeg er faldet over et indlæg på facebook af Paulo Coelho, den verdensberømte brasilianske forfatter.

Han har blandt andet skrevet bogen Alkymisten, hans absolut mest populære bog. Jeg er også vild med den. Af mange årsager. For eksempel er det første, der falder mig ind, når jeg tænker på hans bog, disse tankevækkende ord som indgår i en større sammenhæng i bogen:

“Den status et erhverv har og det som folk tænker om et erhverv, har større betydning for folk, end at de følger deres eget hjerte/lyst.”

Jeg kan give et eksempel fra egne oplevelser om niecen, der på et tidspunkt gerne ville være frisør. Det synes hendes far ikke var fint nok. Og han sagde så direkte til sin datter, at det skulle hun ikke være…

Nu er hun så ikke blevet frisør, men det er et klassisk eksempel på, at forældre altid vil pace deres børn frem. Og at status er meget vigtigt for nogle/mange mennesker. Og at det andre mennesker tænker, kan være vigtigere end at du selv er glad….

Alkymisten er oversat til 80 forskellige sprog og solgt i millioner af eksemplarer, deriblandt mig. Jeg har læst bogen flere gange og er ovenud begejstret.

Alkymisten behandler dagligdags temaer i menneskers liv, og stiller spørgsmålstegn ved den måde, de fleste lever deres liv på….

Fra Alkymisten til Paulo Coelhos indlæg, som jeg faldt over på facebook

Nedenfor er opstillet en super kritisk liste med ‘regler’ og levemåder – set fra Paulo Coelhos synspunkt – og mit. Læs og bedøm dem – har Paulo Coelho ikke ret?

Listen havde oprindelig 47 punkter, men jeg har taget dem med, jeg synes passer bedst ind i en dansk sammenhæng. Hvilken en af dem provokerer dig mest?

Pointen med alle disse regler, er at vi måske ikke altid er bevidste om, hvilket liv vi egentlig lever. Lever vi efter egne eller andres forventninger? Lever vi efter samfundets normer, selvom vi faktisk godt kunne tænke os et helt andet liv?

Jeg tror at de fleste glemmer at være kritiske – og bare sætter autopiloten på, fordi det er det nemmeste. Det gjorde jeg selv i mange år….indtil jeg fik nok…

Listens nr. 3 hang jeg fast i i over 20 år, og det var nogle meget lange år. Jeg har aldrig synes, det var særligt sjovt at gå på arbejde. Og det er ikke fordi, at jeg ikke vil arbejde, men jeg mener at vi må forsøge at organisere os på en anden måde. For mig blev mandag til fredag nærmere en slags fængsel….

Så nu prøver jeg at finde andre indtægtskilder. Og leve på en anden måde….

Listen med regler og levemåder

Her er så den liste, som er en del af Paulo Coelho’s bog Vinderen står alene. Jeg synes, at listen rammer lige midt i solar-plexus 👋🏽❤️

1] Vi glemmer drømme, fordi de synes umulige at opfylde
3] Vi arbejder fra kl. 9 morgen til kl. 17 aften på noget, som ikke giver os den mindste fornøjelse, således at vi kan gå på pension efter 30 år
4] Vi går på pension kun for at opdage, at vi ikke har mere energi til at nyde livet, og er så ved at dø af kedsomhed efter et par år
5] Vi hylder og søger økonomisk succes i stedet for at søge lykken
6] Vi latterliggør dem, der søger lykken i stedet for penge ved at kalde dem ‘folk uden ambitioner’
7] Objekter som biler, huse og tøj definerer liv
8] Alle, der forsøger at være anderledes, kritiseres
9] At tro på alt, der er trykt
11] At smile, når du virkelig har lyst til at græde. Og have ondt af dem, der viser deres følelser
12] At være modebevidst, selv om det hele ser latterligt ud og er ubehageligt at gå i
13] At føle at selvom du er en normal person, er du uendeligt meget bedre end alle andre mennesker
14] At føle dig som det klogeste menneske i verden
15] Spise tre gange om dagen, også når du ikke er sulten
16] At antage, at de andre altid ved bedst
17] Bruge bilen som en måde at føle sig magtfuld på
18] At sige ‘jeg prøvede’, selvom du egentlig ikke for alvor prøvede
19] Udskyde de mest interessante ting i livet, indtil du ikke længere har styrken til at udføre dem
21] At være en god, ordentlig og respektfuld person betyder, at de andre vil finde dig svag, sårbar og let at manipulere

Jeg synes, at denne liste er meget interessant og værd at tænke over.

Listens nummer 1 og 18 er i høj grad aktuelle for mig nu, fordi jeg har en drøm om at leve på en mere fri måde. Være fri af snærende bånd og forpligtelser døgnet rundt. Leve mere projektorienteret og lystbetonet.

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.