En godnat te, der ikke smager af h…… til

Godnat te med baldrian

Helsekosten eller heksekosten, som nogle ville kalde det 🙂

Da jeg var i Helsekosten for et par dage siden, skulle jeg udover mit ugentlige indkøb af raw-food, også have en godnat te. Jeg spurgte ekspedienten:

“Har I en godnat te, der ikke smager som godnat te?”

Ekspedienten anbefalede en te, der var godt med baldrian i. Og viste mig så en stor pose urtete til over 70 kr. Nu har jeg aldrig været fan af urtete, såh….

Jeg sagde til hende:

“Nej, jeg tør altså ikke købe sådan en stor pose, for hvad nu hvis jeg ikke kan lide den? Hvad har du ellers? Pukkas teer kender jeg, har I deres godnat te?”

Så stak hun mig Pukkas night time til 38,- kr. og fastslog så med en meget bestemt mine:

“Der skal helst være godt med baldrian i, for det er en meget anerkendt ‘sovepille’. Der er ikke meget baldrian i Pukkas godnat te….” Hun kiggede spørgende på mig.

“Jeg tager den.”

Måske en anelse kort for hovedet, men jeg hader at stå derhjemme med en hel pose te, jeg ved at jeg aldrig får drukket.

End of story. Og vores lille snak stoppede der, mens jeg smed Pukkas godnat te ned i kurven.

Om baldrians virkninger

Baldrian blomsten

Jeg læser på nettet, at baldrianrod faktisk stinker og ej heller smager særlig godt; derfor er baldrian oftere pakket ind i en pille fremfor i te.

I et forsøg fra 1982 gav forskerne enten placebo eller baldrian til 128 mennesker. Urten reducerede i betydelig grad den tid, det tog at falde i søvn, og den øgede søvnkvaliteten – specielt hos den gruppe forsøgspersoner, der havde sværest ved at falde i søvn.

Siden da har utallige andre forsøg givet lignende resultater. Et forsøg offentliggjort i European Journal of Medical Research har givet baldrian prædikatet ‘mindst lige så effektiv’ som syntetisk beroligende midler, der kemisk er i familie med Valium (medicin mod angst og søvnløshed).

Grækerne og romerne har udtrykt det således:

– Baldrian er Guds gave til mennesker med søvnproblemer.

Hvordan er godnat teen fra Pukka så

Pukka Night Time

Ret velsmagende og harmonisk teblanding af blandt andet baldrianrod, havreblomst og lavendel 😴

  • Havreblomster beroliger og nærer
  • Lavendel virker afslappende
  • Baldrian reducerer indsovningstid og øger søvnkvaliteten

Nu har jeg da heldigvis ikke alvorlige problemer med at falde i søvn, og jeg har læst at B-mennesker er længere tid om at falde i søvn, og længere tid om at vågne i forhold til A-mennesker.

Tilsvarende falder A-mennesker lynhurtigt i søvn, og når de vågner, er de hurtigt ude af sengen. Det passer perfekt på samleveren og jeg. Der lidt er som nat og dag 🙂

Hav en god aften og nat ♥

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.