Inspiration til juleferien

Paul McCartney og the Wings

Udvid din horisont og dit musikrepertoire.

Måske finder du noget ‘ny’ yndlingsmusik, du kan høre 100 gange om dagen, som jeg har for vane med, hvis jeg har fundet et nyt favorit nummer.

Lige pt. er det et romantisk og meget sentimentalt musiknummer, der forfører mig, nemlig Waterfalls med Paul McCartney.

Som ikke alene aktiverer mine tårekanaler, men også sender mig direkte tilbage til Mozambique, hvor jeg sammen med Mogens hørte Wings for fuld udblæsning…

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange vi har hørt Wingspan hits & history... Det var den foretrukne musik under de lange køreture mellem Sydafrika og Mozambique og også under sex 😉

Og nu vi er ved det, så var alt sgu bare federe dengang, der var flere fester, flere oplevelser, mere sex og ja, hvor patetisk det end måtte være at indrømme, så lever jeg sgu jævnligt i fortiden 😂😂😂

Men det er selvfølgelig også urimeligt at lave sammenligninger i livet, nu hvor corona hærger….

Dansk serie ‘Overleverne’ på TV2

Leder du efter dansk ‘socialrealisme’, så se ‘Overleverne’.

Serien fik premiere i ‘Knæk Cancer’-ugen, og beskrives som en drama-komedieserie.

Den handler kort fortalt om 8 tidligere cancer patienter, der er blevet raske og trænger til et skub ud i livet igen.

Det får de så, på en noget barsk måde….

‘Overleverne’ udmærker sig ved at være humoristisk og byde på virkeligt gode skildringer af de 8 meget forskellige mennesker.

Se den endelig, du kender alle typerne fra dit eget liv…

Pseudoarbejde

En bog jeg ser frem til at læse. Lige siden jeg var på højskole i det forrige årtusind, har jeg længtes efter en kortere arbejdsuge og ikke et system, der opretholder status quo.

Jeg husker fra højskoletiden, at alle var overbeviste om, at fritidssamfundet var lige om hjørnet. Og vi sad og snakkede om hvad vi så skulle med al den tid…

Skulle vi meditere mere, gå flere ture i skoven, læse flere bøger, dyrke yoga eller lignende…

Hvor vi dog tog fejl!

Jeg mener at alt for mange af os er opdraget til, at arbejde er en dyd. Og alt for mange af os hopper med på samfundets galej og de herskende måder at tale om og forstå ting på. For få stiller spørgsmål til den måde, vi lever på…

Mere om dette og for at gøre en lang historie kort, så udtrykker både den britiske fritænker Tom Hodgkinson og den britiske nobelpristager Bertrand Russel i en artikel i Information præcis mine holdninger. Bertrand Russel sagde fx helt tilbage i 1932:

»Jeg mener, at der udføres alt for meget arbejde i denne verden og at umådelig skade netop forårsages af troen på, at arbejde er en dyd.«

Jeg personligt, kunne ikke være mere enig. Bare se på verden, hvordan den ser ud…

Læs hele artikel fra Information!

Med mine holdninger, er det selvfølgelig et must at læse ‘Pseudoarbejde’, og jeg er spændt på, hvilke betragtninger og tanker, der fremføres.

At træffe en beslutning, er også et fravalg

Lige nu sidder jeg og vurderer, om jeg skal søge nyt job hos vikarbureauet Moment, der tilbyder hjemmearbejde til ca. 200,- kr. i timen. Det indebærer så udelukkende hjemmearbejde, og ikke noget fysisk fremmøde.

Jeg er ikke vægt for ingenting og i syv sind, om jeg skal søge jobbet. Jeg er nemlig skide hamrende træt af at styrte ud af sengen, få en halv kop te til morgenmad og piske afsted på cykel i en halv time i al slags lortevejr… sammenholdt med at jeg med et hjemmearbejde bare kunne sætte mig i min stol, og have god tid til morgenmad og te plus spare en hel time i transport.

Mit dilemma er, at jeg så ikke har kolleger tæt på, ligesom i mit nuværende job i Erhvervsstyrelsen, hvor jeg sidder sammen med 3 søde, sjove og meget forskellige mennesker. Det kan jo også være helt hyggeligt at høre på folks ‘dårlige’ jokes, og jeg frygter at komme til at fortryde nærmest ligegyldigt hvilket valg, jeg træffer.

Suk…. og nej, mit arbejde i Erhversstyrelsen vurderes til at være samfundskritisk, så vi skal møde op hver dag. Kunne jeg få hjemmearbejdsdage bare halvdelen af ugens dage, ville det nok være den bedste løsning for mig.

Her får du lige en af mine kollegers vittighed, så du selv kan se, at det kan ingen da leve foruden 🙂

‘Hvad er forskellen på en hest’?

Svaret kommer i næste indlæg, og du gætter det aldrig 😂

 

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.