Kan du lide Woody Allen og filosofiske betragtninger, så er her et rigtig godt bud til aftenteen

Irrational Man

UdklipFilmen hedder ‘Irrational Man’, den er forholdsvis ny, fra 2015. Du kan finde den på Viaplay.dk eller på filmstriben.dk, klik her.

Den tilhører klart gruppen af de bedre Woody Allen film, og er du til Woody Allen, så ved du, at han laver en film om året, sådan cirka. Han laver en del lidt ligegyldige film i mine øjne, men denne film stiller de to evigt aktuelle, eksistentielle og universelle spørgsmål:

  1. Hvad er meningen med livet?
  2. Helliger målet midlet?

I den forbindelse husker jeg en snak, jeg havde med min daværende kontorchef. Lige midt i Mus-samtalen, kom vi til at snakke om meningen med livet. Hvorfor husker jeg ikke. Men jeg husker, at han sagde disse ord:

– Der er ingen mening med livet, udover den mening, du giver det… Og den må du selv finde…

Mon ikke de fleste mennesker på et tidspunkt er dér eller vil nå et punkt, hvor meningen med livet kan være lidt tåget eller uklar….  ganske som den deprimerede og forpinte filosofiprofessor Abe i ‘Irrational Man’, der ikke længere kan se meningen med livet.

Handlingen ganske kort

UdklipFilosofiprofessor Abes liv er på standby og han leder efter noget, der kan gøre livet værd at leve igen. Han kan alle filosofferne, men synes ikke, de hjælper ham i mødet med det virkelige liv. Han mangler et mål og en mening.

En dag overhører han sammen med den studerende Jill en samtale, der giver ham ideen til en handling, han kan udføre.

En handling i retfærdighedens navn.

Abe aner nu endelig et nyt og formålstjenligt mål… og blodet pulser hurtigere. Han føler sig opstemt.

Ligefrem levende igen…. nu kan alt ske!

Og det gør det 😉

PS. Woody Allen spiller ikke selv med i filmen, hvilket for mig er et kæmpe plus, for jeg finder ham ret irriterende som skuespiller. Og for at være ærlig, så kan vi kvinder jo også godt lide at se på noget kønt.

Til filmen kan du fx nyde denne urtete

UdklipMynteteen ‘Moroccan Mint’ fra Numi, der bare smager så godt.

Du kan finde den hos Føtex og Irma, og selv jeg der normalt ikke er til mynte – medmindre det er en Mojito – kan lide den.

Husk hvis du handler i Føtex Food tirsdag eller torsdag, får du 20% på alle økologiske varer. Det lønner sig…

Om Numi

Numi blev grundlagt i 1999 med det formål at producere de bedste og mest velsmagende økologiske teer. Det er i den grad lykkes, skulle jeg hilse og sige.

Selve ordet ‘Numi’ er arabisk og betyder ‘citrus’, for Numis første produkt var urteteen ‘Dry Desert Lime’. En urtete, der udelukkende består af soltørret økologisk lime og er bygget på en gammel mellemøstlig tradition. Den skal jeg også smage en dag.

De råvarer Numi bruger, er økologiske eller vildtvoksende, og langt de fleste af teerne er også Fair-Trade certificeret. Tebrevene er biologisk nedbrydelige og fri for plast og gmo-majs. Jeg er begejstret….. for det hele 😀 Og der er mere.

UdklipNumi bruger heller ikke hverken olie eller unaturlige aromaer, kun ægte frugter, blomster, urter eller krydderier får lov til at give smag til teerne.

Og det kan virkelig smages, og efterhånden også ses på mit lille telager ♥ hvor Numi fylder mere og mere….

Jeg har smagt samtlige fem varianter du ser her på billedet, de er alle meget velsmagende og vil gøre enhver tedrikker glad.

Hvilken te vil du nyde filmen sammen med? 🙂

 

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.