Julenovelle, del 1: Den blodrøde lakfrakke (baseret på virkelige tanker)

Novellekonkurrence arrangeret af Skriveværkstedet…

Mine søstre og jeg er bidt af en gal skrivelyst, som indimellem dog skrider lidt i svinget, for nu har jeg jo ikke skrevet i flere måneder, her på bloggen. Men jeg kan mærke, at lysten melder sig igen.

Den ene af mine Søssere havde set at man kunne være med i en lille skrivekonkurrence, der skulle have jul som det bærende tema. Novellen måtte højst indeholde 1500 ord, men ellers var der frit slag.

Vi kastede os over udfordringen alle tre, men ingen af os vandt dog, æv…

Dertil skal lige siges, at Skriveværkstedet fik 117 julenoveller, og blandt disse ville kun fire gå videre. Såh….

Men jeg har lyst til at dele min julenovelle her, og den kommer i tre dele. Alt er baseret på virkelige hændelser og tanker/ideer (næsten), bortset fra den frække slutning (som både I og jeg har til gode… på hver sin måde) 🙂

Here goes:

Den blodrøde lakfrakke

Julete, uhm…

Britt sad og nød freden med en kop julete. Thor var gået i nyttehaven, og selv på denne tid af året, kunne man finde ham dér sammen med hans to sædvanlige følgesvende, øl og cigaretter.

Som regel var han væk i mindst to timer, og Britt sad med vilje og kedede sig for at gøre tiden så lang som muligt sammen med sin elskede julete.

Britt havde været træt af Thor i mange år. Hvorfor skred hun så ikke?

For det første var Britt bange for at sove alene, og for det andet vægtede økonomien, trygheden og bekvemmeligheden højt. Måske var det også bedre at være sammen med Thor frem for at være alene??

Her på det sidste var Britt dog begyndt at spekulere meget mere over om hun kunne holde ud at være sammen med Thor resten af livet… han blev mere og mere ulidelig at høre på, og seksuelt samkvem havde Britt kun for fredens skyld.

Han brokkede sig evig og altid over sit arbejde, og kunne snakke om det i timevis, mens han røg den ene Kings efter den anden, som i øvrigt gav ham jævnlige hosteanfald med intervaller på ca. 5 minutter. Ofte lød det som om han var ved at blive kvalt… ja, faktisk lød det ret ulækkert. Og så havde han for vane at tage brillerne af og pille sig fuldstændigt uhæmmet i øjnene, selv hvis de var på restaurant o.l. Det kunne virkelig tænde Britt af.

Lakfrakken

Den blodrøde lakfrakke

Hans seksualitet gik også Britt på. Thor var til s/m, lakfrakker og lange sorte støvler. Han snakkede tit om at han gerne ville have at Britt var halvnøgen og derefter iførte sig hans blodrøde lakfrakke og lange sorte støvler. Derefter var planen at Britt skulle gå i forkøbet, og Thor skulle så følge efter Britt, indhente hende og ’voldtage’ hende blidt.

Britt var ikke ligefrem vild med ideen, og havde slået det hen. Men en plan begyndte at dukke op… som hun næsten skammede sig over, men planen kunne være en billet til et liv uden Thor.

Britt vidste at hun aldrig ville få smidt Thor ud af lejligheden, selvom den stod i hendes navn. Skulle hun af med Thor måtte hun selv flytte, det vidste hun bare.

Et andet problem var også huslejen, som Britt ville få svært ved at klare alene. Men kom der en større pose penge, ville det kunne fungere en rum tid.

Thors pension ville hvis Thor gik bort, gå til hende + møntsamlingen, som Britt anslog måtte være ca. 25.000,- kr. værd.

Tankerne blev brudt for nu kom Thor hjem, grim, sur og gnaven som altid. En af de sjældne gange han ikke kom sur hjem, var den dag han havde fået en helt speciel overraskelse af en af ’naboerne’ i nyttehaven.

Den dag kunne han næsten ikke vente med at komme op af den stejle trappe for at fortælle Britt om overraskelsen.

Herefter råbte han nærmest:

”Jeg har en fed overraskelse”.

I et splitsekund nåede Britt lige at tænke, at enten ville han sige:

”Vi har vundet i Lotto” eller
”Vi skal en tur til Paris” eller
”Jeg har arvet en masse penge”.

Det han efterfølgende sagde, var:

Forsættelse følger!

Posted in

2 Comments

  1. Jens den 27. oktober, 2020 kl. 00:09

    Det er sku’ den første mand, jeg har hørt om, der render rundt i en rød lakfrakke, jeg tror sku ikke engang, du kunne få den mest twistede blotter til at hoppe i sådan en

    • Lili Britt den 28. oktober, 2020 kl. 10:47

      Nogle gange overhaler virkeligheden fantasien 🙂

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.