Nu har jeg endelig fået smagt gurkemeje te…

Gurkemeje te

Har du også bemærket alle de gurkemeje teer, der er kommet på markedet? De har vist været der et par år… men nu har jeg så endelig fået smagt på flere af dem. Smagen kan diskuteres 😉

Gurkemeje har dog så frygtelig mange gode egenskaber, du ikke kan være foruden, og mange af disse endda veldokumenterede…

Find syv forskellige varianter af gurkemeje te på vores nye webside organic-tea.org – hvor kun øko teer har adgang 🙂

Se hele udvalget af te på vores nye darling her!

Kort om gurkemeje

gurkemejeTeer med gurkemeje er blevet voldsomt populære inden for de sidste par år og du kan nu købe adskillige ‘lækre’ teer med gurkemeje i.

Gurkemejens superpowers skyldes den stærke antioxidant ‘curcumin’, der er ansvarlig ikke alene for den smukke gule farve, men også nedennævnte egenskaber:

  • stærkt anti-inflammatorisk (1)
  • bekæmper degenerative processer i hjernen (2)
  • hæmmer vækst af kræftceller (3)
  • anti-depressive effekter (4)
  • anti-aging (5)

Grunden til min pludselige interesse i gurkemeje, skyldes min Pukka te julekalender 😉 som gemte på et enkelt brev af Pukkas gurkemeje te med navnet ‘Turmeric Gold’.

Jeg har derudover forsynet mig med een af Numis gurkemeje teer.

Pukka Turmeric Gold

Pukka Turmeric Gold er et blend af følgende ingredienser:

Gurkemeje 40%, grøn te 20%, lakridsrod, kardemomme, citron verbena blade, limebasilikum, citronolie aroma og hel citron.

Teen dufter kraftigt af karry, og jeg kan sagtens drikke den, men det bliver ikke en favorit for mig. Gemalen kan dog vældigt godt lide den til trods for, at han ikke er vild med karry in general! Meget mystisk!…

Jeg sidder forøvrigt nogle gange og læser Amazons te anmeldelser, og her havde en kunde skrevet, at hun kom tebrevspulveret i sine basmati-ris. Og hun tilføjede, at hendes ris kom til at smage himmelsk…!! Om det var fordi, hun faktisk ikke kunne lide teen, melder historien ikke noget om.

Men hvis du nu vil prøve denne sunde te, og det viser sig, at du ikke kan lide den, så hælder du den bare i maden 😀

Numi Three Roots

Numis Three Roots består af rødderne gurkemejerod (60%), ingefærrod og lakridsrod samt rosenknopper.

Smagen i Numis turmeric te er meget kraftig, varmende og næsten som karrysuppe, men jeg hælder alligevel mere til Numi’s gurkemeje te fremfor Pukka’s. Denne te ville uden tvivl også gøre sig fremragende i en karry ret.

Numi har kreeret hele fire gurkemeje teer, så det burde være muligt at finde en variant, du også kan få ned.

Numi Three Roots har jeg fundet i Føtex Food i København. Husk at at købe den tirsdag eller torsdag, hvor du får 20% rabat på alle økologiske varer.

Masser af økologisk te 

Er du til økologi lige som jeg? Elsker du også at smage mange varianter af økologisk te? Og se hvad markedet byder på af øko teer?

De tre ting gjorde, at jeg fik lyst til at skabe en ny webside kun med økologisk te.

Jeg savnede nemlig et sted, hvor man kunne gennemse og søge efter økologiske teer af høj kvalitet med letforståelige beskrivelser.

Man kan finde teerne på Amazon (i al fald alle de største te brands), men siden er overdænget med reklamer og du skal bladre op og ned for at få ingrediensliste og beskrivelse. Det behøver du ikke på organic-tea.org.

Vores øko webside byder også på tilvalg af smag og teens specielle egenskaber ♥

Hav en dejlig aften i selskab med din elskede (te) 😀

 

 

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.