Yoga med Femina bød på både kriger, kobra og hundestilling

– Øv, tænkte jeg, skulle det virkelig begynde at regne, mens jeg ventede på en sjov yoga eftermiddag i det fri sammen med Søs?

Jeg skulle hente Søs ved Nordhavn station, og dér var hun iklædt en knaldrød anorak, en dejlig kontrast til det grå, våde og blæsende ‘sommervejr’.

‘Hej Søs’ – råbte hun – ‘er du klar til  Krigeren og Kobraen’?….

Yoga entusiaster vil selvfølgelig vide, hvad jeg snakker om med Krigeren, Kobraen, Hunden, Trekanten osv. men for ikke kendere, kan jeg oplyse at de omtalte betegnelser er navne på yoga stillinger.

‘Ja, ja’ – sagde jeg raskt, mens jeg indvendig ikke så frem til hverken Hundestillinger eller Trekanter. Men i al hemmelighed glædede mig til Dødemandsstillingen, hvor man ku’ få lov til at tage sig en napper.

Jeg plejer nemlig at slappe af om søndagen, og yoga rimer faktisk slet ikke på sofa…..

Søs så dog ret fornøjet ud, mens vi var i gang på de pinkfarvede yogamåtter, og jeg smilede falsk tilbage og lod som om alt var i skønneste ‘yoga’-orden. For sandt at sige så havde jeg en kamp med ‘Hunden’.

‘Hunden’ er en grundstilling, som styrker hele kroppen og strækker bagsiden, lår, lægge og muskler. Den bliver til min store forundring også kaldt en hvilestilling, hvilket vist kræver en hel del gentagelser på det felt 😉

Søs så ud til at trives med det hele inklusiv ‘Hunden’. I al almindelighed er hunde ikke min livret, og da slet ikke en tidlig søndag morgen (klokken var vist omkring 13.00, haha…)

Krigeren i mig ulmede og jeg stak hunden én. Mit smil til Søs blev for alvor ægte.

Her ser du et billede af ‘hundestillingen’ og vores yoga anstrengelser en søndag eftermiddag på Østerbro stadion med Susanne Lidang.

susannelidang_yoga

At dyrke yoga er både hårdt og udfordrende for mig, som du kan høre, da jeg er ikke er den mest smidige person, og egentlig heller ikke særlig udholdende. Og de cirka 60 sekunder, du skal stå i de forskellige stillinger, føles timelange….

Søs synes rigtig godt om arrangementet og beklagede sig overhovedet ikke over noget, og tænk jeg tror slet ikke hun bemærkede alle mine grundige kvælertag på ‘Hunden’.

Yoga og mindfulness

Jeg meldte os til yoga, fordi jeg gennem længere tid har haft lyst til et andet liv. Yoga, meditation og mindfulness tvinger dig til at være i nuet og ikke dvæle ved hverken fortid eller fremtid. Det er lige noget for mig, og derfor har jeg undersøgt det nærmere.

Nogle forskere mener, at mindfulness ligefrem på sigt kan ændre verden, da koncentrationsevne og håndtering af smertelige følelser styrkes.

Mindfulness er ideen om, at det enkelte menneske kan blive bedre til at koncentrere sig og håndtere vanskelige følelser ved at øve sig på at rette opmærksomheden imod, hvad der foregår her og nu – eksempelvis kropslige og mentale følelser, lyd og ikke mindst åndedrættet.

En af verdens førende hjerneforskere Richard Davidson har undersøgt

  • tibetanske munke
  • børn
  • krigsveteraner, der lider af posttraumatisk stress samt
  • almindelige mennesker

– der alle har dyrket mindfulness på den ene eller på den anden måde, og her viser det sig, at det er ikke så meget hjernens struktur, der ændres – men måden, den fungerer på. Forandringerne finder sted i de kredsløb, der styrer vores koncentration og følelser, hvoraf en stor del mødes i den forreste del af hjernen (se billedet).

pandelap

Netop den del af hjernen hos mennesker, der kaster sig over meditation og yoga, udviser en markant styrkelse ifølge den amerikanske hjerneforsker Richard Davidson.

Så summa summarum bliver du bedre til at koncentrere dig og håndtere vanskelige følelser, hvis du jævnligt mediterer, dyrker yoga eller på anden vis træner din evne til at være fuldt nærværende.

Feminas årlige yoga event 

Femina arrangerer årligt et yoga event i både Aarhus og København.

Tjek det ud her.

Vi var flere hundrede mennesker samlet på Østerbro stadion sommeren 2016 trods det uvenlige vejr. Men som ved et trylleslag begyndte solen at skinne, og den magiske og særlige stemning, når så mange mennesker gør noget sammen, indfandt sig………og det er altså virkelig fedt – især når det er overstået…smiler bredt…

vild-med-yoga-bog-billede

Har du lyst til at læse mere om yoga og Susanne Lidang, kan du købe hendes e-bog her.

Teen må du selv tage med….. 🙂 Der er dog te i Goodiebag’en.

Posted in

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.