Panyong te i Frederiksberg Have

Det kinesiske lysthusMit første møde med Panyong te var i Frederiksberg Have i forrige uge. Jeg ville prøve en ny te og valget faldt på den sorte te Panyong. Jeg blev med det samme begejstret, og Herren også.

Har du været i Frederiksberg Have og drikke te? Det er altså lidt af en wauw oplevelse. Bare se porten her. Pludselig føler du dig hensat til et andet land og en anden tid. Når du er nået igennem porten, venter den sødeste lille sti op til Det Kinesiske Lysthus, hvor Sing Tehus serverer te om sommeren.

Te og solstråler

Te i Det Kinesiske LysthusVi var så heldige at få et bord i solen denne sidste søndag i september. Dejligt at mærke solens varme i ansigtet.

Vi kom lidt sent den eftermiddag og alle kager var udsolgt, pånær de små japanske mochi (japansk riskage fyldt med velsmagende sød bønnepasta). De var så lækre, at vi købte en portion mere….

De små mochis og Panyong teen med sin lange og sødlige eftersmag, var et rigtig godt match.

Panyong te har forøvrigt en ‘sjov’ historie, idet man får aber til at hjælpe med plukningen på grund af det ufremkommelige terræn. Panyong te dyrkes nemlig i 1200 meters højde på bjergskråninger i Fujian provinsen i Kina.

Her har man dyrket te i 1700 år. Det er fordi, at vejrforholdene her er optimale til tedyrkning, med fugtig jordbund, masser af solskinstimer og dis.

Oplev den fotogene hvide påfugl

hvide_paafuglSelvom Sing Tehus ikke serverer te mere denne sæson, er Frederiksberg Have altid et besøg værd.

Er du heldig, oplever du den hvide påfugl. Den er noget så smuk.

Først troede jeg, det var en fiskehejre, men min søster synes, det lignede en påfugl. Hun fik ret 😉

PS. Der er desværre ikke te servering mere i Frederiksberg Have…

 

 

 

Posted in

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.