Pludselig var jeg omgivet af en ufattelig skønhed – del 10

De to rangers virker tydeligt agtpågivende nu. Og vi går langsomt videre.

På lang afstand kan jeg se løven, og jeg håber selvfølgelig at komme meget tættere på. Det sker dog desværre ikke, for da vi når over til træet, er løven forduftet.

Og pludselig lyder der et ordentligt bump. Alle ser nysgerrigt til, for hvor kom det lige fra? Tror kun det er vores rangers, der har opfattet, hvad der skete…

leopard, SydafrikaDe fortæller os ganske sagte, at en leopard netop er hoppet ned fra det store træ, på den modsatte side af hvor vi befinder os. Heldigt nok for os må man sige!

Løven havde iflg. rangernes forklaring holdt leoparden fanget i træet, for de to store rovdyr er fjender og det er helt normalt, at løven stalker leoparden!

Til leopardens held er vi kommet den til undsætning, men super ærgerligt er det, at vi dårligt nok nåede at se noget, før det hele er slut… Hm… Øv…

Alle er tændte, og så er dramaet allerede overstået.

Den ældste af rangerne siger, at vi skal holde en lille pause nu. Og nu kan jeg se at den unge ranger igen kommer hen til mig og Mogens…. og vil have smøger.

Jeg tror, at det er tredie eller fjerde gang på turen nu. Han virker nervøs over hændelsen med løven og leoparden, og bruger det nærmest som undskyldning for igen at nasse smøger. Og vi kan sgu ikke lade være med at grine af det. Rangeren griner også.

Taleforbuddet bliver ophævet under pausen og rangerne begynder at hale juice og brød frem til os. Uhm, hvor dejligt – lige hvad alle trænger til.

Ikke flere rovdyr til os denne omgang

Resten af turen er fredsommelig, og vi ser masser af zebraer og impalaer forholdsvist tæt på. De er så smukke, impalaerne. På billedet ser du en hel familie.

Giraffer dukker op i det fjerne, og vi skimter også et par elefanter. Men de er langt væk.

Og der er ikke flere rovdyr til os…

Men en super smuk tur er det, og jeg der slet ikke er morgenmenneske, nyder det maks. Det er sjovt, at jeg som altid har haft svært ved at komme op om morgenen, faktisk elsker morgener. Tror det er på grund af roen, det særlige lys og stilheden, før det hele bryder løs.

Tilbage i jeepen og sikkerheden sidder Mogens og jeg nu tæt sammen og kysser. Vi har sat os bagerst, så vi kan kysse uden at genere nogen.. og vi griner højlydt over den unge ranger, der nok bøflede 5 – 6 cigaretter fra os. Han sagde ellers, at han var ved at stoppe, haha…

Så er vi i lerhytten igen

Vi flegner ud på sengen og sover et par timer.

Om aftenen er vi friske igen og spændte på at smage aftensmaden på den ‘lokale’ restaurant i camp-området. Cattle Baron Skukuza er Skukuza’s eneste restaurant, så det har bare at være godt. Og det er det, mest for Mogens.

Skukuza Cattle BaronMogens bestiller steak, de smager nemlig helt fantastisk, og siger at han aldrig har fået steaks i Europa, der kan konkurrere med dem, han har fået i Sydafrika og Mozambique.

Min kyllingeret er okay, men ikke noget særligt, måske jeg skulle have valgt struds..

– Har du smagt struds, Mogens?

– Skål, og nej, jeg har smagt ged med banan… Er det ikke noget, du også skal prøve?

– Jo, selvfølgelig skal jeg det, siger jeg grinende, går ud og tænder en smøg, mens jeg gennemlever safarituren igen. Vores dag har været helt fantastisk, og jeg er super spændt på, hvad næste dag bringer…

Læs fra del 1 – 9, klik her

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.