Søndagsanbefalinger til alle, der elsker musik, bøger og te

Inspirationskilde til din søndag

Udvid din horisont og dit musikrepertoire. Måske finder du noget ny yndlingsmusik, du kan plage din samlever med 🙂❤️

Apropos samlever og musik, så er det så heldigt, at min samlever og jeg har næsten samme smag. Glemmer aldrig min tidligere samlever, hvor irriterende det var, når han spillede Cream eller Doors, og så på fuld skrue…

Jeg kunne have slået ham ihjel, hvilket allerede er sket mange gange i tankerne 😱

Prøv at lytte til hende her

Jeg snakker om Katinka, et rock/popband og en kvinde, der virkelig har følelserne uden på tøjet. Hendes stemme har i den grad nerve, og man kan høre, at hun mener hvert eneste ord, der kommer ud af hendes mund.

At Katinka så også er yderst hudløs, ærlig og personlig, når hun skriver tekster, er noget jeg i høj grad sætter pris på. Og også elsker Anne Linnet for.

Katinka og band blev dannet i 2012 af sangskriver Katinka Bjerregaard og guitarist og producer Simon Ask. Bandet er siden blevet udvidet med en korsanger og en trommeslager.

Katinkas musik skabes blandt andet af lyde fra en støvsuger, en el-koger og et hårspænde. Why not 🙂

Hør ‘Idioter’ og ‘Du rejser’.

Alkymisten, endnu en spirituel bog

En af mine yndlingsbøger er Alkymisten, skrevet af den verdensberømte brasilianske forfatter Paulo Coelho.

Alkymisten er blevet hans absolut mest læste og populære bog. Jeg er også vild med den. Af mange årsager.

For eksempel er det første, der falder mig ind, når jeg tænker på indholdet i Alkymisten, disse tankevækkende ord som indgår i en større sammenhæng i bogen:

“Den status et erhverv har og det som folk tænker om et erhverv, har større betydning for folk, end at de følger deres eget hjerte/lyst.”

Jeg kan give et eksempel fra egne oplevelser om niecen, der på et tidspunkt gerne ville være frisør. Det synes hendes far ikke var fint nok. Og han sagde så direkte til sin datter, at det skulle hun ikke være…

Nu er hun så ikke blevet frisør, men det er et klassisk eksempel på, at forældre altid vil pace deres børn frem. Og at status er meget vigtigt for alt for mange mennesker. Og at det andre mennesker tænker, kan være vigtigere end at du selv er glad….

Alkymisten er oversat til 80 forskellige sprog og solgt i millioner af eksemplarer, deriblandt mig. Jeg har læst bogen flere gange og er ovenud begejstret.

Alkymisten behandler dagligdags temaer i menneskers liv, og stiller spørgsmålstegn ved den måde, de fleste lever deres liv på….

Chai te fra Tante T

Kan du lide chai te, så prøv Tantens økologiske chai. Baseret på kanel, sort te, ingefær, nellike, kardemomme og peber og helt uden aromastoffer.

Rigtig god og helt utroligt velsmagende.

For dig der bor i Københavnsområdet, er Torvehallerne åben hele påsken.

Der er altid smagsprøver og te på kanden. Duftpanelet med over 50 forskellige slags te står også og byder sig til.

Søndagsanbefalinger kommer fremover hver 14. dag 🙂

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.