Te julekalender 15. december – dagens te og ordsprog

dag7_perchI dag byder Perch på ceylon te.

Ceylon te kommer fra øen Sri Lanka, der ligger sydøst for Indien. Sri Lanka blev indtil 1972 kaldt Ceylon.

Englænderne startede deres første teplantage i Ceylon, 1867. Tidligere blev der dyrket kanel og kaffe, men kanel blev på grund af økonomisk nedgang urentabelt, og kaffeplantagerne blev ramt af uhelbredelig svampesygdom.

dag15_tedaaseHvis du nu skulle komme til Sri Lanka, så besøg Ceylon Tea Museum. Tiden står stille der, og alt ser ud som dengang, der var fuld produktion. Ifølge Tripadvisor. Jeg har ikke selv været der endnu ♥

Jeg var ude og drikke gløgg i går og de serverede bare en rigtig god gløgg. Vi kom til at snakke om kvinder og tøj. Jeg har længe undret mig over, hvorfor jeg selv og andre kvinder har SÅ meget tøj. Er det, fordi vi er nogle pyntedukker eller er det den massive reklamering, der går lige ind? Uden at vi er særligt bevidste om det.

Reklamer sælger jo drømme til os, og det er faktisk drømmene, vi køber og måske ikke lige den klud, der hænger nyttesløst i dit skab. Og mit 😉

Jeg selv er begyndt at have meget mere fokus på det. Nu køber jeg kun det, jeg mangler. Og det er nu ikke fordi, jeg var shopaholic før. Langt fra. Men jeg købte nok alligevel et par bluser hver måned. Og hvor tit bruger jeg dem? Tja, der går måneders mellemrum. Og nogle af dem undrer jeg mig decideret over at have købt nu. Nok noget enhver kvinde kan genkende?

Dagens te citat (klik på billedet for at forstørre)

dag15_tecitatWilliam Gladstone, tidligere britisk statsminister mener at intet køler bedre end hot te.

Måske har han ret, men jeg foretrækker nu min dejlige varme kop julete her i den kolde tid.

I aften vil jeg se, om ikke jeg kan finde en nem strikke opskrift og hygge mig med. Jeg synes, det er så hyggeligt at strikke og undersøgelser viser, at det holder hjernen i gang, nedsætter blodtrykket og har en meditativ virkning.

udklipJeg havde ellers lovet mig selv, at jeg skulle meditere hver dag, men det lykkedes altså ikke helt, arg!!…

Og det irriterer mig, at jeg ikke får det gjort på grund af alle de indlysende fordele, der er ved at gøre det hver dag.

‘Don’t make promises you don’t intend to keep’ – Af ukendt 😉

 

 

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.