Ugens te og tanker, 27. februar 2017

Sort Earl Grey te med vanilje fra Tante T

tante-t-earl-grey-med-vanijeStår nu og damper i min gule kop, og venter på mig 😉

Det er en traditionel og klassisk sort te med smag af bergamotte og et strejf af vanilje, som giver en helt eventyrlig duft og smag, skriver Tante T. Og så er den tilmed økologisk ♥

Teen her er en håndblanding af to teer. Tanternes økologiske Earl Grey te og deres økologiske sorte te med ægte vanilje. Det betyder, at den klassiske citrusduft og smag fra bergamotte er tonet lidt ned, så du oplever en blidere og mildere smag. Uhm!

Normalitetslisten

Jeg er i fuld gang med at læse Paulo Coelhos bog ‘Vinderen står alene’.

Den er super spændende, og udfordrer vores måde at være ‘normal’ på. For hvad er det egentlig at være normal?

I ‘Vinderen står alene’ er en rigmand i gang med at lave en såkaldt normalitetsliste, baseret på svar fra alle mulige ‘almindelige’ mennesker, fordi han fuldstændig har glemt, hvordan et ‘normalt’ liv er.

De svar, han får, varierer meget og rigmanden føler sig totalt alene i verden, selvom han altid er omgivet af folk. Han ender derfor med at lave en lang liste over hvad der er normalt, mere baseret på, hvad folk gør, end hvad de svarer.

Den oprindelige normalitetsliste er meget længere, men her får du mit udsnit:

  • desire-to-do-something-differentDet normale er alt det, der får os til at glemme, hvem vi er, og hvad vi ønsker os, så vi kan arbejde for at producere, reproducere os og tjene penge.
  • Vi arbejder fra kl. 9 morgen til kl. 17 aften på noget, som ikke giver os den mindste fornøjelse, således at vi kan gå på pension efter 30 år
  • Vi går på pension kun for at opdage, at vi ikke har mere energi til at nyde livet, og er så ved at dø af kedsomhed efter et par år
  • Vi hylder og søger økonomisk succes i stedet for at søge lykken
  • Vi latterliggør dem, der søger lykken i stedet for penge ved at kalde dem ‘folk uden ambitioner’
  • Vi udskyder de mest interessante ting i livet, indtil vi ikke længere har styrken til at udføre dem

Grunden til at jeg netop vælger disse udsagn, er at jeg selv har søgt et liv, der bød på spontanitet, glæde, og knap så meget struktur. Men som du måske ved, endte jeg alligevel i fælden… og havde et job, der ikke gav mig nogen form for tilfredsstillelse.

Allerede da jeg studerede, kan jeg huske, at jeg tænkte:

Åh nej, Mandag – fredag. Mandag – fredag. Mandag – fredag. I årevis. Og så lige lidt ferie indimellem. Tilbage til mandag – fredag, mandag – fredag….

Jeg læste for et par år siden, at Madonna skulle have sagt, at i lige så høj grad som hun ønskede at blive berømt, var der et ønske om at slippe væk fra det hverdagsagtige og skemalagte liv.

Det lykkedes da rigtig godt for hende, men er hun så mere lykkelig end os andre? Who knows….. Hverdagens trummerum har hun i al fald ikke.

Og nu tilbage til grå mandag og sort te 🙂

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.