Te og meditation – find ro i Berlin

Empty mind – still body – pure tea

Hvem kan stå for det? ↑↑↑

Sådan fik tehuset ‘Macha Macha’ lokket mig til meditation i Berlin.

Mon ikke det også gjaldt de andre fem europæere af blandet nationalitet? I hvert fald har vi alle indløst billet til denne event, der byder på sidde-meditation, gå-meditation, grøn te og zen.

Grundlæggeren af ’Macha Macha’, Erik – en høj mørkhåret herre med brune øjne – fortæller os at han i dag skal stå for søndagens meditation.

Meditationen ringes i gang

zen-meditationMen først skal vi op på 5. sal, og ind i det meget enkle meditationsrum, hvor der ikke er nogen forstyrrende detaljer, øjet kan fange. Smukt og i brækket hvid, ligger tæpper og meditationspuder.

Jeg når lige at få vekslet et par ord med nogle af de andre deltagere. Den ene kvinde er belgisk og lever af at tegne. Det lyser ud af hende, at det er hun rigtig glad for, så jeg og en anden kvinde, smiler og nikker anerkendende.

I minutterne inden Erik dukker op, får jeg fortalt lidt om min teblog, min nationalitet, og min drøm, som jo er at leve af at være blogger.

Søndagens program

Nu tier alle, for Erik der netop er ankommet med de sidste tre deltagere, gennemgår søndagens program:

  • vi starter med 30 minutters meditation
  • så 5 minutters gå-meditation
  • afslutning med 30 minutters meditation. 

– Gå-meditationen, forklarer Erik, kræver, at du retter din fulde opmærksomhed mod fødderne og de skridt, du tager. (Erik rejser sig for at vise hvordan og forsætter):

Du skal virkelig gå mindfuldt, løfte foden langsomt og sænke foden langsomt fra skridt til skridt. En snegl skal kunne overhale dig, for det skal ikke gå hurtigt 🙂

meditation-bellErik sætter i gang og starter den smukke guldfarvede meditations klokke. Forinden når han lige at spørge, om vi vil sidde med front mod hinanden eller med ryggen til hinanden?

Den belgiske kvinde:

– I think we should sit fronting each other sharing the group energies.

Alle lukker nu øjnene, og ingen siger et ord. Sådan passerer tredive minutter.

Jeg har sat mig i den traditionelle skrædderstilling og sidder faktisk ikke særligt godt. Vil dog ikke rumstere for meget og forstyrre de andre, så de næste tredive minutter bliver for mit vedkommende ulideligt lange…

Gå-meditation

Diiiing, lyder det fra den guldfarvede klokke – det er nu blevet tid til gå-meditation.

walking-meditationAlle rejser sig, og begynder at løfte, og sænke foden laaaangsomt! Jeg synes virkelig, at det er krævende at gå så slow og mindfuldt. Og jeg er bange for at vrikke om…

Jeg er jo vant til at drøne afsted – hmmm!

Den franske kvinde skal lige støtte til væggen, før hun kan gå. Jeg tror, hun har siddet akavet og fødderne er begyndt at sove.

Det er nu ganske interessant at se, hvordan folk bevæger sig. Jeg tror ikke, at jeg er den eneste, der finder besvær i at gå SÅ langsomt. Desværre kan jeg kun se de to forreste, for vi går rundt i en meget lille cirkel. Godt det kun er 5 minutter… 😉

Tilbage til sidde-meditation

Nu skal jeg altså sidde bedre, for den første halve time, sad jeg af ‘helvedes’ til. Jeg kan åbenbart ikke sidde komfortabelt i skrædderstilling, så jeg finder den mest behagelige ben-stilling her i anden runde.

Denne gang får jeg kun lige lukket øjnene, før de flotteste røde farver vælter ind i min bevidsthed. Det må være gruppe energien, der er på spil, for det sker ikke, når jeg mediterer på egen hånd.

Men jeg føler mig også langt mere afslappet nu, jeg sidder bedre og synes det er super dejligt det her arrangement. Senere ryger de smukkeste violette farver ind. Wow – du skulle prøve det ♥

Meditations klokken ringer igen 30 minutter senere med den fineste, rene klokkelyd og det er tid til:

Den grønne te

sencha-fukamushi-teaMens Erik varmer vand til vores te, fortæller han, at Macha Macha får deres grønne økologiske teer fra Japan. Han har denne søndag udvalgt en særlig grøn højkvalitets te med navnet Fukamushi Sencha til os.

Teen smager dejligt, masser af umami – og super lækkert efter meditationen.

Fukamushi betyder, at teen er en såkaldt ‘deep-steamed’ grøn te. Selve ordet Fukamushi er japansk (深蒸し ) og betyder ‘dampet i lang tid’.

De vigtigste fordele ved at bruge Fukamushi-processen er, at teen får mere krop og sødme, mens teens astringens* bliver undertrykt. Du får samtidig flere næringsstoffer, idet catechin (antioxidant) indhold, vitamin- og klorofyl indhold stiger.

Vi får smagt tre udtræk af Fukamushi sencha, før vi alle går hver til sit.

Masser af spændende te-events

macha-macha-houjichaMacha Macha holder et væld af events, og den næste event går ud på, at man rister sin grønne te selv.

Se det kunne også være sjovt. Og så ville man få talt lidt mere sammen 🙂

Ja, vi tedrikkere behøver slet ikke kede os…

Læs meget mere om Macha Macha og deres kommende arrangementer, klik her.

PS. Erik fortalte også, at drikker du te, der ikke er dyrket økologisk, kan du med fordel skylle det i 80 grader varmt vand, og på denne måde fjerne overfladerester af sprøjtemidler. I princippet helt som du også vil skylle frugt og grønt, der er sprøjtet.

* Læs mere om astringens her.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.