Vi var uadskillelige…

Og helt vilde med grøn mango te

Det er derfor ikke uden grund, at grøn mango te gør mig lettere sentimental.

Jeg bliver nemlig ført direkte til gymnasie- og slyngveninden Nanne, Ballerup Gymnasium og tre år med sprog, alt for mange lektier, masser af fester og ulykkelig kærlighed.

Jeg husker ikke, om det var mig eller Nanne, der havde en forkærlighed for grøn te med mango. Men det har nok været Nanne, for da jeg boede hjemme stod den på kaffe. Og te var kun noget, vi drak, når vi var syge…

Faktum er, at Nanne og jeg drak grøn mango te sammen, så ofte vi kunne. Det vil sige næsten dagligt, for i et par år var vi uadskillelige. Og det man kalder slyngveninder.

Vi fandt hurtigt sammen

For vi var så heldige at blive sidekammerater, da vi startede på Ballerup Gymnasium. Min sidekammerat var sød og nem at omgås. En ikke alt for frembrusende type. Lidt lige som mig selv.

Det varede derfor ikke længe, før vi var sammen næsten i døgndrift. Som regel mødtes vi hos Nanne, for hun havde sit eget hyggelige værelse i kælderen, mens far, mor og lillesøster boede ovenpå. Det eneste lys, der kunne skinne ind i Nannes værelse kom fra et lille rektangulært vindue, så vi følte næsten, at vi havde vores egen lille hule.

Selv i vores korte frokostpause på 30 minutter, tog vi cyklerne og drønede hjem til Nanne for at spise sammen; der var nemlig så fredeligt i forhold til gymnasiets støjniveau. Nanne boede kun 5 minutter fra gymnasiet.

Sådan forløb et par år, hvor vi delte alt sammen lige fra min ulykkelige forelskelse i Claus til alt for mange lektier…

Jeg begyndte at ændre mig

I slutningen af 2.g begyndte jeg dog at ændre mig meget. Og pludselig havde Nanne og jeg ikke så meget tilfælles mere.

Langsomt, men sikkert begyndte vores tætte venskab at fade ud. Nu ser jeg hende mest på facebook, og det er fint nok, for vi er blevet meget forskellige. Hun har valgt volvo, vovse og villalivet, mens jeg hellere vil udfordres på anden vis.

Vi er i øvrigt to gymnasieveninder, der overvejer at samle klassen igen, for vi havde til trods for min ulykkelige forelskelse tre sjove år sammen.

Næsten de tre sjoveste år i mit liv 🙂

Bortset fra min ulykkelige forelskelse.

Klassens flotteste fyr 

Her er så min ulykkelige forelskelse Claus.

Jeg blev dødeligt forelsket i den ene af gutterne; klassens høje flotte lyshårede fyr Claus. Der desværre aldrig så til min side.

Han var prototypen på den uopnåelige fyr, super charmerende, smart i tøjet, og altid klar med en frisk bemærkning, der sad lige i skabet. Selv i tiden efter gymnasiet tænkte jeg på Claus dagligt, og det tog mig et par år at glemme ham, selvom jeg ikke så ham mere.. Jeg mødte heldigvis en anden, der mindede lidt om ham og først der begyndte den ulykkelige kærlighed at fordampe.

Noget af min voldsomme fascination af ham skyldtes, at han var meget ulig mig. Jeg var så genert, og han var så selvsikker (i hvert fald udadtil). Måske kunne jeg have scoret ham, hvis jeg ikke havde været så genert og usikker. Hvem ved? 😉

Jeg har genset Claus efter at vi forlod gymnasiet, for vi har holdt et par fester siden da. Han giver mig ikke længere hjertebanken, uro eller noget, der ligner. Men det kunne have været interessant at tale mere sammen med ham så mange år efter. For hvad var det egentlig, jeg faldt for? Han så godt ud og var charmerende, men det var der så mange andre, der også gjorde.

Vi bestemmer ikke selv

Ifølge videnskab.dk bestemmer vi ikke selv, hvem vi har kemi med, bliver tiltrukket af eller forelsker os i.

Forskningsresultater viser, at følelser opstår i den primitive del af vores hjerne, også kaldet urhjernen. Denne del af hjernen har vi ingen bevidst indflydelse på. Samme del af hjernen styrer også de mest basale drifter som fx vejrtrækning og trangen til at spise og sove.

Når man tænker nærmere over det, er det egentlig en mærkelig tanke, at vi ikke er herre over vores egne følelser…

Du kan læse mere om kærlighed og kemi, lige her.

Jeg vil slutte min lille historie af med, at der i mit liv har været mere end en frø, jeg ville ønske, at jeg aldrig havde kysset 😉

Og mere end en te, jeg ville ønske, at jeg ikke havde købt….

Det gælder dog ikke denne te:

Green Palace fra Perchs

Grøn mango te

Skal du have en grøn mango te, der faktisk smager af mango, så vælg den fra A.C. Perch’s Thehandel. Den er tilmed økologisk.

Green Palace består af grøn sencha, noter af mango og citron, appelsinskaller og morgenfrueblade.

Læs mere her.

Hav en dejlig søndag ❤️

 

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.