World Introvert Day i dag den 2. januar

World Introvert Day

World Introvert Day opstod og startede i 2011, da den tyske kvindelige psykolog og forfatter Felicitas Heyne udgav et blogindlæg, hvor hun opfordrede alle til en dag i stilhed.

Hun mente, at det var på høje tid, at verdens bevidsthed blev ændret til et langt mere anerkendende perspektiv på introverte personers særpræg og karakteristika.

Hun beklagede derudover den diskrimination, introverte udsættes for på grund af deres tilbagetrukkethed og den generelle undervurdering af introverte i samfundet.

Opfordringen til World Introvert Day opstod for bedre at forstå og værdsætte introverte

Felicitas Heyne har derfor også skrevet en e-bog for at hjælpe introverte med at tackle deres problemer og udvikle deres sande potentiale. Find den her.

Jeg har ikke selv læst den endnu, men tænker at der helt sikkert er nogle guldkorn at hente.

Det tager desværre nok sin tid at ændre den generelle opfattelse af introverte mennesker til en mere positiv en af slagsen. Fx stilles der i jobannoncer altid krav om at ansøgeren er social og udadvendt. Hvilket jeg finder utroligt ‘diskrimerende’ faktisk. Især fordi andelen af introverte mennesker anses for at være ret stor, hele 30 – 50 % af befolkningen.

En af mine gamle gymnasiekammerater skrev på fb i dag

EFTER GANSKE MANGE ÅR har jeg omsider forstået hvorfor jeg har fødselsdag på årets allermest bøvlede dag 😳
…nemlig den dag, hvor de fleste mennesker er lidt mere trætte og triste end ellers… 👀

DET ER DAGEN, hvor julens og nytårets festligheder er forbi.
Meget ofte er vejret trist, som en gang grå suppe – præcis som humøret 😱
Og for at gøre det ekstra slemt, er pengepungen slunken … og forude truer hverdagen 🙄
KORT SAGT en kedelig dag, hvor ingen som helst gider noget som helst…

MEN … det er også en dag, hvor fred og ro atter sænker sig – særligt, hvis man har det som jeg. Jo, jeg elsker julen – men jeg elsker også hverdagen med al dens mulighed for vederkvægende alenehed 😊
For lige så længe, jeg kan huske tilbage, har jeg holdt af at være alene – at gå ud ad stille veje helt for mig selv. (Også billedligt talt)

SÅ ALTSÅ … Det er selvfølgelig derfor, jeg har fødselsdag netop den dag, der er udnævnt til at være: https://www.introvertday.org/
Nok har jeg levet væsentligt længere, end udnævnelsen af dagen – men hvem ved – måske har skæbne eller forsyn eller hvad man nu vælger at tro på – gjort, at jeg blev født den dag 🙃🙂

Det er måske overflødigt og indlysende at nævne, at jeg netop blev så inspireret af hendes indlæg i dag, at jeg selv måtte skrive et.

Selv er jeg ambivert

Altså en blanding af de to personlighedstyper, men mest hældende mod det introverte. Som kan virke forvirrende på folk, fordi man kan være svær at blive klog på.

Lise August, som driver kursusvirksomheden Sensitiv Balance skriver i Kristeligt Dagblad:

”Den ambiverte kan fremstå som lidt svær at blive klog på for både omgivelserne og sig selv. Nogle gange får man sagt ja til en aftale, som man efterfølgende ikke har lyst til, fordi det, man har lyst til, svinger mere end hos andre mennesker.” Læs resten af artiklen her.

Det kan jeg virkelig nikke genkendende til, og jeg genkender også i høj grad min gymnasiekammerats meget malende beskrivelse ovenfor. Jeg elsker nemlig også alene-tid, hvor jeg ikke skal forholde mig til noget eller nogen.

Finder snak, meningsudvekslinger og small talk vildt overvurderet

Nu ved jeg godt, at vi ikke kan telepatere til hinanden, men hvorfor skal man nødvendigvis tale sammen fx når man spiser? Jeg er SÅ dårlig til at snakke med mad i munden, og derudover har jeg altid spist langsomt.

Når jeg er sammen med veninderne, forventes der ofte 5 timers uafbrudt samtale……. Selv min hals begynder at gøre knuder, når den 5. time nærmer sig.

Det dræner mig – noget der til stadighed irriterer mig… og jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre ved det. Måske ‘cutte’ besøg ned til 3 timer af gangen?

Når jeg har fundet løsningen, kommer den her på bloggen.

Glemmer forresten aldrig min gamle slyngveninde Nanne, der ikke snakkede så meget. Det var en hel befrielse, hvilket jeg en dag fortalte hende, hvorefter hun så helt overrasket ud, og derefter sagde, at hun troede at folk foretrak det modsatte…

Jeg har altid foretrukket mennesker, der ikke ævler løs som et vandfald, da det virker fuldstændig afskrækkende og nærmest lammende på mig.

Derudover:

Rigtig godt nytår til alle, der kommer forbi her 💥😍❤️

Posted in

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.