Maj måneds te fra Te-Salonen levede helt op til mine forventninger

Endelig blev det første lørdag i måneden, og dermed tid til endnu mere te i form af min månedlige forkælelse fra Te-Salonen.

Hvis du har misset, hvad Te-Salonen er, så er det et te-abonnement med månedlig te levering hver gang første lørdag i måneden. Te-pakken indeholder fire forskellige slags te, to løse teer og to brevteer. Teerne kommer fra hele verden og endelig er der også en lækker lille sød sag i te-pakken ♥

Se Te-Salonens stemningsfyldte billeder her.

Den månedlige forkælelse udløses

UdklipDerfor var jeg nu denne lørdag formiddag ekstra fornøjet og igang med at åbne min pakke fra Te-salonen, mens herren med en let vrængen derefter udbrød:

– I kvinder er sgu nemme at narre…. (jeg tænkte, at hvor er det bare en typisk dum ‘mande’ kommentar og gad egentlig ikke spørge ham, hvad han mente med det), men sagde i stedet sødt:

– Du ved jo, at jeg som alle andre kvinder, elsker overraskelser… og tænkte videre, hvorfor fanden overrasker han mig aldrig med en romantisk weekendtur til Paris, Uganda 😉 eller lignende…

Og nu fløj jeg mentalt helt til Afrika 

HushulderskenHvor Herren og jeg var udstationeret for lidt over 10 år siden. Vi boede i Mozambique i en to-årig periode (billede af vores mandlige husholder med kone) i en stor lækker 5-værelses lejlighed, og det var fedt på mange måder. Jeg har aldrig helt glemt, hvor spændende det faktisk var. Og jeg har mange gange ønsket mig tilbage, men det skete bare ikke… Jeg husker, at jeg i en lang årrække efter Mozambique gik og håbede og håbede på, at vi skulle afsted igen – og jeg fandt faktisk flere ‘egnede’ muligheder, men nej jeg fik ham aldrig overtalt….

Hans argument var, at efter et længere udlandsophold, ville det blive svært at vende tilbage til arbejdspladsen igen og få et nyt ‘territorie’. Men jeg tænkte også okay, det kan han have ret i, men ekstra ærgerligt var det, at det så også blev det, der skulle vinde over hans eventyrlyst….

loriscall-nelspruitMen jeg går stadig og drømmer om et længere ophold et sted i Afrika, og jeg må konstatere, at det er rigtigt, når de siger, at:

– Afrika går i dit blod…

Jeg er i gang med en novelle om vores tid i Mozambique, og den kommer her i små bidder, når jeg har tekst nok.

Billedet, hvor jeg poserer, er fra år 2002, Nelspruit, South Africa.

Men nu til teens verden igen 🙂

Denne gang bød Te-Salonen på

mary-grey-teaMary Grey fra The Tea Makers:
En variant af den velkendte Earl Grey. Mary Grey er med bergamotte og citrusolier og en slags ‘light’ udgave af Earl Grey.

Den smager virkelig godt, men den er også fra det britiske ‘The Tea Makers’ og det tebrand tilbyder kun eksklusive te-oplevelser. Det er nu tredie gang, jeg smager te derfra, og jeg er endnu ikke blevet skuffet. Håber der kommer mere te fra ‘The Tea Makers’.

hans-og-grete-grøn-senchaGrøn kvædete fra Hans & Grete:
Den grønne sencha te er iblandet orangeblomst, kvæde- og cream aroma. Uhm, en meget lækker smag. Det er nu sjovt som smagsløgene vænner sig til nye smage. Jeg husker, at i mit første møde med kvædete år tilbage, var jeg ikke begejstret, men det er jeg nu.

Jeg har aldrig smagt te fra Hans & Grete før, men denne te kunne også godt havne på mit lille telager, som et fast element. Hans & Grete er et århusiansk firma, der udover te, også sælger kaffe og chokolade.

Assam brevte fra Fortnum & Mason:
Et britisk tebrand, jeg slet ikke kender. Men et fornemt et af slagsen, da de er leverandører til det engelske kongehus.

Deres Assam Superb brevte er meget smagfuld med den lækreste maltagtige smag, og derfor fik herren det andet tebrev, da kaffedrikkere normalt godt kan lide den kraftige og mørke ‘Assam-smag’. Som jeg på forhånd havde regnet ud, faldt denne te lige i herrens smag og han kvitterede skam også med et ‘uhm’ 😉

Økologisk urtete fra Dr. Stuart’s:
Urtete med lime, havtorn, fennikel og røllike. En helt okay urtete, som jeg synes, smager bedre end den gennemsnitlige urtete. Jeg brugte den som godnat te, da ‘tranquillity’ betyder ro, og sov derefter udmærket. Men den havner nok ikke på telageret, tsk.. tsk..

Dr. Stuart’s er også et britisk tebrand, udviklet af Dr. Malcolm Stuart. Efter et længere ophold i Afrika, blev Malcolm’s interesse for planter vækket, og det var starten på en omvendelse fra den traditionelle lægevidenskab til den holistisk baserede plantevidenskab.

Den lille søde sag, der også lå i den skønne boks fra Te-Salonen, røg så hurtigt ind i munden, at jeg næsten helt har glemt den. Og jeg fik den heller ikke fotograferet, altså!!…. Jeg husker dog, at det var et super lækkert stykke chokolade ♥

Vurdering af Te-Salonen

UdklipJeg synes, at det er et stort plus, at du udover den lækre te fra Te-Salonen får udførlige beskrivelser om både te og tebrand. Og så har jeg ikke spor imod at så mange af Te-Salonens valgte tebrands er britiske, for de kan virkelig noget med te som en nation af tedrikkere.

Fordelingen af tetyper holder også med Te-Salonens valg af tre teer fra teplanten ‘Camellia Sinensis’ – to sorte og en grøn te – og så kun en enkelt urtete.

Så alt i alt med te fra Te-Salonen, går du ikke galt i byen… Jeg er meget tilfreds med min første te-pakke, og glæder mig allerede til den næste…

Og hvis du alligevel skal vente 100 år på weekendturen til Paris, kan du lige så godt hygge dig med god te så længe 😀

Posted in

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.