Se dette fantastiske drama sammen med din elskede

Jeg er lidt af en filmjunkie, og holder meget af at se film, der stiller kritiske spørgsmål til vores måde at leve på, eller på anden vis udfordrer vores moralbegreber. Her får du mit bud på en af de film, der har gjort et uudsletteligt indtryk på mig:

Collateral af filminstruktør Michael Mann

UdklipSe den – det er et fantastisk lækkert velspillet psykologisk drama med uhyre skarpe dialoger. Den har det hele og lidt til. Spænding, humor, kynisme, action, romantik og læg hertil Tom Cruise og Jamie Foxx. Samspillet mellem de to hovedpersoner nåede så vilde højder, at det indbragte Jamie Foxx en Oscar nominering.

Det der blandt andet gør filmen så fantastisk set med mine briller, er de to ekstremt troværdige modsætninger, Vincent og Max:

  • Vincent som den iskolde lejemorder, der retfærdigører sine handlinger med, at det er bare et job og vi mennesker alligevel ikke er andet end ubetydelige prikker i universet
  • Max, der stadig er domineret af sin mor og drømmer om et andet liv, som han tydeligvis aldrig vil få, fordi han hele tiden har sindsygt gode og skudsikre undskyldninger for at lade stå til

Filmen stiller som nævnt, gode og tankevækkende kritiske spørgsmål til samfund, etik og moral, der ikke kan undgå at give dig stof til eftertanke.

Jeg har set filmen flere gange, for det er ikke en film, man lige bliver træt af. Den stikker snablen ind, hvor det gør ondt. Og det gjorde faktisk lidt ondt på mig. For jeg følte mig ramt af nogle af filmens ‘stikpiller’. Især den der går på, hvor forsigtige vi er som mennesker.

Musikken er et andet stærkt element i filmen, og intet mindre end fremragende.

Filmen varer ca. to timer og er på min top 10 liste over uforglemmelige film. Læn dig tilbage i sofaen og forvent to timer, der flyver samtidig med et par sylespidse kommentarer til den måde, de fleste af os lever vores liv på.

‘Collateral’ betyder for øvrigt slægtskab og henviser til det bånd, der kommer til at binde Max og Vincent sammen.

Te fra Cakao

UdklipI dag har jeg fået te fra Cakao – webbutik med salg af te, kaffe og chokolade.

Cakao er desværre lukket endeligt ned nu for at kunne koncentrere sig om andre spændende projekter. Jeg var så heldig at rende ind i urteteen ‘Time Out’, som Cakao forhandlede. En af de sjældne urteteer, der virkelig er faldet i min smag.

Denne urtete, hvoraf størstedelen af den er kamille, er piftet op med appelsin, rooibos, anis, kanel, passionsblomst, citronmelisse og humle. Da kamille er særligt sundt for kvinder, er jeg glad for igen at have den på mit lille telager. Læs mere om hvorfor kamille er så gavnligt for kvinder, klik lige her.

‘Time Out’ urtete bliver forhandlet af et amerikansk firma, der kalder sig Jenier World of Teas. Den bliver min godnat te i det næste stykke tid.

Hav en dejlig aften 🙂

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.