Moonlight White, en te, der plukkes i fuldmånens skær

Moonlight White, hvad kan den?

Det lyder så romantisk med teblade, der bliver plukket i måneskin…

Men faktum er, at tebladene til denne te, der bliver plukket under fuldmånen hvert forår, har et højere indhold af aktive stoffer, herunder af stoffet L-theanine*, (det særlige stof i te, der blandt andet giver dig ro og fokus, men også ser ud til at have gode helbredsmæssige egenskaber).

Bag denne fantastiske te, gemmer sig en ligeså sørgelig legende. Som legenden også siger, er der bag enhver ‘stor’ te også en stor historie.

Højkvalitets te fra gamle tetræer

Jeg faldt over denne særlige hvide te hos tebutikken Chado i Tallin, Estland og hvis du ikke lige kommer forbi der, så kan du købe te, der har samme høje kvalitet hos Simplytea.dk.

De bedste Moonlight White teer kommer fra over 300 år gamle tetræer, og gerne fra vildtvoksende tetræer. Tebladene bliver håndplukket i meget begrænsede mængder under fuldmånen i marts og april hvert år, når de første knopper og teblade spirer frem på de gamle tetræer.

Tetræets aktive ingredienser er nemlig særligt stærke lige netop i denne fase af tetræets vækst.

Det kolde forårsvejr og den langsomme vækst sikrer, at teen får en særlig høj koncentration af det aktive stof L-theanine, hvilket tillige giver teen endnu mere sødme og umami.

*Hvis du vil vide mere om L-theanine, så klik her.

Vores egen dansk/britiske te ekspert Alexis Kaae fra Simplytea.dk har en økologisk Moonlight hvid te, der tillige er dyrket på Fairtrade vilkår.

Legenden bag fuldmåne teen

Legenden siger, at bag enhver stor te er en lige så stor historie.

‘I en lille landsby omkranset af høje bjerge, lå familiens eneste barn syg. Alvorligt syg. Det var nærmest umuligt for en læge at komme frem, da store snemængder og bjerge forhindrede al adgang til landsbyen. I desperation besluttede familien derfor at vove sig op ad bjerget for at besøge den gamle shaman.

Det tog næsten en hel uge at klatre til toppen, og bonden måtte bære sin syge datter hele vejen. Da de nåede toppen, var pigen død.

Bonden talte alligevel sammen med shamanen. Der var dog ikke noget, shamanen kunne gøre for at bringe pigen tilbage til livet. Men bonden fik et løfte om en slags belønning.

Hvis han begravede sin datter på toppen af ​​bjerget som et offer til guderne, ville han blive belønnet for sin loyalitet over for hans eneste barn. Shamanen sagde, at med datterens krop hvilende så tæt på himlen, ville pigens ånd komme op i skyerne og blive til måneskin. Lyset fra måneskinnet ville derefter stråle ud over bondens gamle tetræer og give tebladene en særlig styrke.

Den sørgende far tog shamanens råd til sig og begravede datteren på toppen af bjerget.

Et par uger senere smeltede al vinterens sne, og dag og nat blev varmere. En morgen, efter en særlig varm aften, vågnede bonden og hans kone og fandt deres gård fyldt med tetræer i fuldt flor. De høstede en skål teblade, kogte noget vand og fandt til deres store glæde, at denne te var fantastisk delikat og indbydende.

De døbte teen ‘Silver Moonlight’ og fra den dag af, følte de, at deres datter altid var hos dem.’

Se det var en rigtig sød, men også lidt trist historie 😉

PS. Anbefaler dig at prøve Moonlight hvid te, hvis du er til sarte og meget milde teer.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.