Pludselig var jeg omgivet af en ufattelig skønhed – del 14

Endelig i 5-værelses lejligheden i Mozambique

Stuen i Mogens 5-vær. lejlighed

– Det er da noget af en omvæltning, Mogens – hold nu op – når man tænker på, hvor lidt plads du har i lejligheden på Nørrebro..

Mogens har lige fortalt mig – medens han ‘boksede’ med de 25 låse på døren – at lejligheden er på ca. 200 kvm., der er badekar, havudsigt og to altaner. Men tomt på væggene 🙂

Fra hoveddøren går vi nærmest direkte ind i stuen, en dejlig stor stue på ca. 50 kvm. og selve stuen er dermed lige så stor som den lejlighed, Mogens har på Nørrebro, haha.. 😉

Det der først møder mine øjne er et flot plankegulv og et lækkert råhvidt sofa-arrangement. Enkelt og tiltalende.

Vi ‘smider’ al vores bagage fra os, og Mogens inviterer mig ud på den altan, der ligger i forlængelse af køkkenet og med havudsigt. Det er da lige til at holde ud…

– Sæt du dig bare ud på altanen, så kommer jeg med en drink.

– Lækkert, Mogens. Du læser mine tanker…

Maputo, Mozambique

Udsigt fra altanen, Maputo

Jeg sætter mig ud på altanen og nyder aftenskumringen. Tænder en smøg og tænker, at der sgu er en meget fed udsigt over byen her fra 11. etage. Man kan lige skimte vandet herfra. Samtidig kan jeg høre, at Mogens roder med isterninger og flasker til vores aftendrink.

– Nå, Mogens, halvråber jeg, så han kan høre det ude i køkkenet – der er da så meget plads i lejligheden, at det er svært at rode? Mogens griner bare, mens jeg i mit stille sind husker det kaos af alt for mange bøger, papirer, aviser og mapper, han har stuvet sammen i lejligheden på Nørrebro.

Et par minutter efter kommer han ud fra køkkenet med en dejlig kold gin/tonic (jeg elsker gin/tonic). Hvor skønt efter vores lange køretur og al slæbet. Han kysser mig varmt og sætter sig overfor mig.

– Tommys lejlighed ligger bedre end min lejlighed. Helt fremme til vandet næsten. Så han har fået den bedste lejlighed, konstaterer Mogens lidt tørt, mens han tænder en cigaret. Møblerne er også ‘federe’, indretningen bedre og køkkenet større.

– Jamen, hvordan fik I lejlighederne? Blev de bare fordelt tilfældigt?

– Nej, vi skulle selv ud at støve dem op, og så var Tommy bare heldigere…

– Ah, jeg tror altså ikke, at du har nogen grund til at klage. Selvom jeg selvfølgelig ikke har set resten af lejligheden endnu.

Vi sidder lidt i tavshed og ryger.

– Kom, nu skal du vises rundt, tag drinken med.

Soveværelset

Den romantiske dobbeltseng

– Ja, her er så soveværelset, griner Mogens.

Jeg må indrømme, at jeg synes, at myggenettet gør dobbeltsengen noget så romantisk at skulle ligge i. Glæder mig til både at skulle sove og elske i den ♥

Selvom jeg selvfølgelig udmærket er klar over, at myggenet har en rent praktisk funktion her, idet malaria er en reel risiko og faktisk den mest almindelige dødsårsag i Mozambique. Da Mozambique ydermere heller ikke har den bedste lægebehandling, er det slet ikke noget at spøge med.

Før min afrejse havde jeg læst, at der er flest myg i perioden fra september til marts. Og jeg skulle rejse i november… men da min læge sagde at malaria tabletter ikke ydede 100% beskyttelse, og mit ophold var kortere, så anbefalede hun mig, at jeg beskyttede mig mod myg ved at sove under myggenet og ved at bruge myggespray.

– Mogens, du tager da malaria piller, gør du ikke?

Han nikker, mens vi går videre rundt og siger, at han faktisk overvejer at droppe dem, netop af ovennævnte grund. De beskytter ikke 100% og at man kan være uheldig at få ganske ubehagelige bivirkninger. Indtil videre vil han dog forsætte med dem, siger han.

Pæne, gedigne rum

Vi er efterhånden nået helt rundt i lejligheden og Mogens spørger nu gabende, om den er godkendt, selvom der ikke er noget på væggene?

– Ja, den er og jeg synes vi skal tage hele lejligheden med hjem til København. Er du ved at være træt? Gud ja, du skal jo på arbejde i morgen.

Mogens er a-menneske, og så snart han har lagt sig ned, sover han nærmest. Der går måske et par sekunder, bang, han er væk.

Jeg har det helt omvendt – jeg elsker natten og roen og går normalt meget senere i seng. Men Mogens synes, at jeg skal komme i seng lige nu… 🙂

Maputo, Mozambique

Mogens i det spekulative hjørne!

Efter et par gin/tonics – Mogens synes, at jeg er meget dygtig!

Lidt info om malaria

Malaria

Malaria-områder

Som du måske (ikke) ved, er Afrikas farligste dyr hverken løven, krokodillen, bøflen eller flodhesten. Det er myggen. Ikke alle myg heldigvis, men udelukkende de myg, der bærer malariaparasitten i sig.

Malaria er sandsynligvis den sygdom, der har dræbt flest mennesker i verdenshistorien, og et dansk rejsebureau skilter ligefrem med, at deres rejser til Sydafrika går til et malariafrit område. Så det er noget, der ligger folk på sinde. Alle former for malaria kan dog helbredes, når blot man får den rette behandling i tide.

Inkubationstiden er normalt mindst 10 – 15 dage, symptomerne er feber, kulderystelser, hovedpine, diarré og opkastning. I nogle tilfælde kan malaria ramme hjernen og centralnervesystemet og føre til kramper, lammelse, bevidstløshed – og død.

Find del 1 – 13 lige her!

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.