Rooibos te – forskning og fordele

Rooibos te, sundere end man lige skulle tro

Det er ganske givet også derfor, at stammefolk har drukket rooibos te, også kendt som ‘bush te’ i flere århundreder og tillige anvendt bladene som naturlægemiddel mod mange forskellige lidelser.

Den indeholder derudover en masse antioxidanter, som jeg har kigget nærmere på. Jeg drikker den selv jævnligt, og bruger den mest af alt som godnat te, da teen indeholder flere beroligende og stress reducerende stoffer.

Læser du stadig med, kan du se nedenfor, hvor fantastisk denne te, egentlig er.

Rooibos og stress

rooibos-teaDe to vigtige antioxidanter ‘aspalathin’ og ‘nothofagin’ bidrager begge til en stress reducerende effekt, og det er derfor, rooibos te virker beroligende og er meget anvendelig som aften te.

Det er blevet påvist i en klinisk undersøgelse, at drikker du et par kopper af den røde te hver dag i mindst seks uger, forbedrer du forholdet mellem det aktive og det inaktive kortisol-niveau væsentligt. Konklusionen på dette er, at rooibos er med til at spille en vigtig rolle i opretholdelsen af normale kortisol-niveauer. 

Kortisol er et stress hormon, der udskilles i kroppen som reaktion på trusler o.l. og er dette niveau konstant forhøjet, kan det på længere sigt medføre fordøjelsesbesvær, stofskifte- og søvnforstyrrelser.

Se dokumentation her.

Rooibos og anti-age

Rooibos er rig på enzymet ‘superoxiddismutase’ forkortet ‘sod’. Dette enzym er nødvendigt for, at kroppen kan producere sunde hudproducerende celler. 

Høje niveauer af lige præcis dette enzym, er med til at sikre dig en sundere hud og færre rynker, da ‘sod’ også bekæmper rynker ved at neutralisere de frie radikaler, der forårsager dem. 

Se dokumentation her.

Rooibos holder hjernen ung

roobos-health-benefitsFrie radikaler beskadiger vores dna i både krop og hjerne. Rooibos te kan hjælpe med til at forhindre disse skader.

Rotter, der fik rooibos te i stedet for vand, akkumulerede betydeligt mindre ældningsskader i hjernen end rotter, der fik vand.

Faktisk havde de 24-måneder gamle rotter (der havde drukket rooibos te i det meste af deres korte liv), hjerner svarende til 5 uger gamle rotter.

Et ganske bemærkelsesværdigt resultat.

Se dokumentation her.

Rooibos beskytter leveren

Rooibos forhindrer udviklingen af ​​fedtlever, en potentielt alvorlig tilstand, hvor fedt bliver ophobet i leverceller.

Dette er påvist i et dyreforsøg med mus, der havde forhøjede niveauer af fedtstoffer i blodet efter at være blevet fodret med vestlig kost (med højt fedtindhold).

Rooibos bevirkede reduceret kolesterol- og fedtsyreindhold i blodet hos de pågældende mus. Det ændrede også antallet og størrelsen af ​​deres fedtceller og forhindrede helt udviklingen af ​​fedtlever – en tilstand, hvor fedt bliver akkumuleret i leverceller.

Se dokumentation her.

Rooibos og cancer

Rooibos indeholder kraftige antioxidanter, deriblandt stoffet ‘quercetin’, der har cancerhæmmende effekter.

Det er der affattet en længere artikel om, og du kan læse mere her nedenfor, men som altid skal der yderligere forskning til, før noget kan siges med sikkerhed.

Omfattende dyreforsøg med rotter og mus, har dog vist, at rooibos te er med til at hæmme udviklingen af ​​kræft og reducere præcancerøse tilstande.

Læs den lange artikel, klik her.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.