Te julekalender 19. december – dagens te og ordsprog

Dagens te er en grøn te med earl grey smag. Earl Green kaldes den også.

Jeg elsker Earl Grey te, og foretrækker den i sort te. Men meget er jo også et spørgsmål om vane. Jeg har læst at en vane tager mindst en uge at ændre og nogle gange helt op til tre uger at ændre.

I mit tidligere liv, var jeg ved at sige, brugte jeg sukker i min kaffe og te. Og det ville jeg vænne mig af med. Det tog mig en uge, så havde jeg glemt alt om at smagen plejede at være anderledes.

udklipEllers har jeg lidt frihed de næste par dage til at ordne julegaver. Og tid til at planlægge Berlin turen mellem jul og nytår. Den kommer til at byde på flere te oplevelser og et Berlin adventure. Det er anden gang, vi besøger Berlin, så vi har set alle vigtige monumenter og museer.

Her til højre, ser du et billede af en af de te saloner, vi skal besøge i Berlin ♥

Til dagens te citat (klik på billedet for at forstørre)

dag19_tecitat

P. R. Krishnaswamy er Direktør for Manipal Hospital i Bangalore, Indien.

Krishnaswamy mener at te bør være en del af en sund livsstil, suppleret med en afbalanceret kost rig på frugt, grøntsager og bælgfrugter, regelmæssig motion og ingen rygning.

Ifølge FDA (den amerikanske Food and Drug Administration), forårsager omkring otte kopper sort te om dagen afhængigheds symptomer.

Det skyldes at en kop sort te indeholder 30 – 40 mg. koffein pr. kop. Tre til fire kopper om dagen er derfor tilrådeligt, mener Krishnaswamy.

udklipSå skal jeg vist til at skære ned på mit daglige te forbrug, uha…

Til højre har du en lille tabel over koffein indholdet i forskellige fødevarer.

Hr. Pauling får lov at slutte af i dag:

‘Lad hverken de medicinske autoriteter eller politikerne vildlede dig. Tag vare på fakta og træf dine egne beslutninger om, hvordan du kan leve et godt liv og arbejde for en bedre verden’ – Dr. Linus Pauling (1901 – 1994), amerikansk biokemiker, fysiker, fredsaktivist og dobbelt Nobelprismodtager

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.