Hos Tante T – fire trin til en god kop te!

1. Vælg og bryg en god kop te 

Foretrækker du en stærk kop te, vælg fx Earl Grey eller English Breakfast.

Kan du lide lidt mere bitre teer, er en kop grøn te et oplagt valg.

Går du efter en mere sødlig te, kan en Rooibos te eller en urtete med lakridsrod i anbefales.

De milde smagsløg vil synes om de hvide teer, som fås både med og uden aroma.

Tante T har så stort et udvalg, at alle vil kunne finde en te her – og mange af teerne er nu økologiske.

Tante T går efter at skifte alle teer til økologiske versioner.

Det lyder bare top i mine ører ♥

2. Doser korrekt

Normalt bruges en teske te pr. kop.

Det er særlig vigtigt i forhold til hvid, grøn og sort te, der alle får en bitter smag ved overdosering.

Rooibos- og urteteer bliver bare kraftige i smagen, hvis du har hældt for meget te i.

Tante T har flere forskellige søde små te-skeer, te-sier m.m. til dette formål.

Tjek tanternes udvalg ud, klik her.

Jeg synes, at denne her te-si med blonde, er så sød. Jeg elsker nemlig blonder 🙂

3. Forvarm tekanden

Jeg fik at vide af Tante Ulla, at det er vigtigt at forvarme tekanden, da vandtemperaturen ellers vil blive sænket med ca. 10 grader.

Du forvarmer tekanden ved at hælde kogt vand på den, og derefter er den klar til at skænke dig en dejlig kop te.

Og nu er du så også næsten klar til at lave den perfekte kop te!

Lige en sidste ting 🙂

4. Den rigtige vandtemperatur

Det er meget vigtigt, at vandtemperaturen overholdes i forhold til især hvid og grøn te.

Her må vandtemperaturen være max. 75 – 80 grader.

I modsat fald risikerer du at ødelægge de fleste af teens sundhedsfremmende stoffer – så som vitaminer, mineraler og antioxidanter. Teen bliver endvidere bitter, hvis du ikke overholder det.

Tante T har en fin temperaturmåler, som den du ser her på billedet.

Så er det bare at gå i gang med at brygge.

En lille smagsprøve

Tante Ulla bød også på en lille smagsprøve. Hun havde valgt en grøn Japansk Genmaicha te med ristede ris og matchapulver.

Jeg smagte på teen og synes, at den smagte ok – lidt af popkorn – men at den nok krævede en vis tilvænning.

Tilfældet ville at jeg havde en smagsprøve fra Cakao – nu lukket kaffe og televerandør på nettet – hjemme i køkkenet, så jeg havde smagt Genmaicha te før.

Matchapulveret i denne Genmaicha te gjorde dog smagen meget mere interessant, og denne variant kunne jeg faktisk godt finde på at have herhjemme.

Siden har jeg læst på Tante T’s hjemmeside, at den egner sig godt til sushi, så det skal helt klart prøves af.

 

Posted in

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.