Te julekalender 12. december – dagens te og ordsprog

Dagens te er en sort te fra den indiske region, Assam. Det er ikke en te, jeg kender så godt, så fint nok at jeg rigtig kan smage på den nu.

Assam te bliver fremstillet af teplanten Camellia Sinensis Assamica. Det er en variant af teplanten, Camellia Sinensis.

Assam te er kendt for sin stærke og maltede smag. Den sælges ofte som “breakfast” te og det er gerne den irerne drikker om morgenen.

dag12_theOg ja, den er stærk og fyldig i smagen, og vil helt sikkert være et godt koffein skud om morgenen. Koffein i te?

Koffein findes naturligt i forskellige planter som fx tebusken, kaffefrøet og i kolanødder. Tidligere troede man at der var tale om forskellige stoffer. Derfor blev koffein i kaffebønner kaldt for koffein, mens det for teens vedkommende blev kaldt ‘tein’.

Det var først da den kemiske struktur af molekylerne blev bestemt, at man blev klar over, at det drejede sig om det samme stof. Læs mit indlæg om koffein i te, klik her.

Dagens te citat fra Perch (klik på billedet for at forstørre)

dag12_citatAssam regionen i Indien og det sydlige Kina er de to eneste områder i verden, hvor teplanten naturligt hører hjemme. Ifølge wikipedia.

The Shah Brothers er en af de førende te eksportører i Indien med mere end 80 års erfaring. Det er et familie foretagende, og det lover jo altid godt. (Bare se på A.C. Perch, København).

The Shah Brothers sælger over 13 millioner kg. te om året på verdensplan.

Men jeg ved ikke lige, om De er min kop te… 😉

Hvor kommer udtrykket egentlig fra?

Jeg troede, at det var et dansk udtryk, men det viser sig selvsagt at komme fra det engelske udtryk “not my cup of tea”.

Det danske udtryk “en storm i et glas vand” lyder på engelsk “a storm in a teacup”.

Og så til slut. Har du tænkt over at ordet “nu” på engelsk hedder “present” ? Present betyder jo også “gave“.

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.