Her for et par dage siden, lå der pludselig en uventet pakke i postkassen.
En lille pakke te, tilsendt som en overraskelse fra Danish Tea Association. Hvor dejligt, tak 🙂
Danish Tea Association er en forholdsvis ny forening, hvis formål er at støtte op om branchens te handlere og te entusiaster gennem initiativer, der understøtter øget samarbejde og bidrager med information og inspiration omkring te.
Danish Tea Association ønsker at:
- Skabe opmærksomhed og fagligt samarbejde omkring te
- Udvide kendskabet til te, teproduktion og tekultur fra hele verden
- Støtte en miljømæssig og økonomisk bæredygtig produktion af te
- Fremme forståelsen af teens helbredsmæssige egenskaber
Et medlemsskab af Danish Tea Association koster 400,- kr. om året. Melder du dig ind, får du en lækker velkomstpakke i form af 4-5 slags rigtig god te og mulighed for indflydelse på de beslutninger, der træffes fremadrettet.
Jeg ved, at der også arbejdes på at lave en Te festival her til efteråret 2016. Jeg håber, det kan realiseres!
Grøn te fra Kina
Nu til den te, jeg fik tilsendt af Danish Tea Association. Det er en grøn te ‘Yu Qian Yi Ya Chun’ fra Kina (formet som små forårssnegle), og tebuskene denne te kommer fra, er flere hundrede år gamle. Kvaliteten og smagen betragtes blandt feinsmeckere og te-eksperter for at være noget af det allerbedste.
Jeg har aldrig før set te med små hvide fine ‘hår’, og der står på pakken, at disse små fine ‘hår’ er meget næringsrige.
Nu skal det blive spændende, hvordan den smager, for min te er nu færdig brygget. Farven er meget lys, nærmest gennemsigtig. Smagen ganske fin og fyldig med en lang tangagtig eftersmag. Jeg kunne godt blive forfalden…
Denne te er høstet mellem 2. – og 16. april 2016, og er således den mest friske, jeg nogensinde har fået. Samtidig er den sprængfyldt med antioxidanter og l-theanine.