Koffeinfri te og glutenfri veganske havregrynskugler med appelsin

Fire gode koffeinfrie teer, jeg drikker jævnligt

Te & en god bog – what is not to like?

Da jeg er typen, der let bliver træt af det samme hver dag, og det gælder alt lige fra oplevelser til smage – ja, så siger det næsten sig selv, at jeg bliver nødt til at have et vist lager af te.

Jeg har desværre fundet ud af, at jeg er meget følsom overfor koffein, så jeg skal faktisk stoppe med at drikke te (te fra teplanten Camellia Sinensis indeholder koffein) senest kl. 20 og gerne før.

Det er jeg faktisk ikke glad for, men via gentagne forsøg har jeg fundet ud af, at drikker jeg te med koffein om aftenen, så bevirker det, at jeg er meget længe om at falde i søvn og ikke sover nær så dybt som ellers….

Så jeg har netop bestilt noget urtete, deriblandt Sonnentors heksete. Ja, det tyske brand Sonnentor har begået en heksete – når jeg får den hjem, kommer der et lille skriv om både te og hekse 🙂

Er du også glad for ingefær ligesom mig, så prøv endelig en af de to førstnævnte teer:

Cosmoveda Ingefær Citrongræs te

Den lidt skarpe smag af ingefær smager fortræffeligt sammen med den friske smag af citrongræs. En dejligt krydret og varmende te.

Cosmoveda laver mange lækre produkter udover te, men jeg fik først kendskab til deres urteteer i forbindelse med et foredrag.

Alle Cosmovedas teer er økologiske og flere af dem bygger på den ayurvediske visdom fra Indien, hvor formålet er at opnå fysisk og mental balance primært gennem kost, men også via forskellige aktiviteter.

Læs mere om Ayurveda og find din kropstype her!

Teen kan du fx købe her.

Ingefær te med citron

Ingefærte med honning & citron

Lav din helt egen hjemmebryggede ingefær te!

Til en kop te:

  • Kog vand og lad det afkøle til ca. 85 grader
  • Skær ingefær i skiver på ca. ½ cm (du behøver ikke at skrælle den) og bland i det varme vand
  • Kom evt. en kanelstang i
  • Lad det trække i omkring 4 – 5 minutter og smag til med honning og citron

Den smager SÅ godt. Virkelig god at drikke, hvis du er blevet lidt småforkølet og hoster!…

Ingefær er naturligt slimløsende, og hjælper til med at nedbryde og fjerne slim.

Græsk bjergte

Græsk bjergte

Græsk Bjergte er en ganske udbredt te i middelhavsregionen, hvor den har været populær siden den antikke tid, men herhjemme er den ikke så kendt.

Planten er koffeinfri og alle dele af stænglen bliver brugt til at lave te. Græsk Bjergte har en krydret og let sød smag og du kan med fordel tilsætte både honning og citron, det fremhæver virkelig smagen!

Teen er rig på antioxidanter og jern, så husk citronsaften, da C-vitamin fremmer optagelsen af jern.

Udover at kunne give dig ro og lindre mild angst, har Græsk Bjergte også en god effekt på forkølelse og influenza.

Læs mere om Græsk Bjergte og mit besøg i det græske!

Du kan købe teen hos Sing Tehus.

Pukka Chamomile, Vanilla & Manuka

Pukka Chamomile, Vanilla & Manuka

Husk at koble lidt af, når du har fri 🙏

Nyd fx denne afslappende kamillete med sødme fra vanilje og manukahonning 🍯 Selvom jeg ikke bryder mig om kamille-smag, kan jeg sagtens drikke Pukkas kamillete med vanilje & manukahonning, da kamille-smagen er ganske godt kamufleret af blandt andet fennikel og lakridsrod.

Den er selvfølgelig også økologisk og naturligt fri for koffein. Jeg drikker den gerne som en af aftenens sidste kopper te, da kamille har naturligt søvndyssende virkninger!

Læs mere om kamilles egenskaber her!

Du kan købe den hos Matas.

Glutenfri, veganske havregrynskugler

Til ca. 30 stk. skal du bruge:

Veganske havregrynskugler med appelsin & kokos

200 g bløde dadler
Skallen fra ½ appelsin
Saften fra 1 hel appelsin
60 g kokosolie
30 g kakaopulver
1 tsk. vaniljepulver
175 g glutenfrie havregryn
Kokosmel til at trille dem i

Sådan gør du

  • Udsten dadlerne og kom dem ned i en skål (eller brug en foodprocessor)
  • Riv den ene halvdel af appelsinen på et rivejern og put den revne appelsinskal i skålen. Pres derefter appelsinen og kom også saften i
  • Tilsæt kokosolie, kakaopulver og vaniljepulver og bland indtil du har fået en god klistret masse
  • Ælt havregrynene i
  • Form derefter kugler af massen og tril dem til sidst i kokosmel

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.