Matcha te, dit næste kernesunde fix

Har du smagt matcha te? Den nye superfood…

Det har jeg, og er du glad for grøn te, tror jeg, at du vil elske det.

Matcha er et japansk ord, der betyder pulveriseret te. Lige siden 1200-tallet har matcha te været en fast bestanddel af den japanske tetradition.

Superfood dækker over en række fødevarer, som har en særlig gavnlig virkning på vores helbred på grund af et højt indhold af en række vigtige næringsstoffer og antioxidanter.

Det betyder, at hvis du drikker en kop matcha te, får du alle de sunde stoffer fra tebladene, svarende til at du havde drukket 12 kopper almindelig grøn te. Og glem ikke at matcha te også ser ud til at have indvirkning på dit stofskifte og på din vægt……

Hvor kommer matcha te fra

Matcha, Sing TehusMatcha te kommer ligesom grøn, sort og hvid te fra teplanten Camellia Sinensis. Teplantens bedste blade bliver i begyndelsen af maj måned høstet med henblik på at lave det ‘grønne guld’.

Tebladene bliver i sidste fase før høst overdækket for at undgå solens stråler, for på denne måde sikrer man, at tebladene får et meget koncentreret indhold af de sunde stoffer klorofyl og L-theanine.

Efter høst bliver tebladene dampet og tørret. Derefter kommer de på køl i minimum 9 måneder, så de kan hvile og modne – denne proces er med til at skabe en yderligere intens smag.

Når de 9 måneder er gået, er tebladene klar. Sidste trin er at male tebladene på en håndlavet granitsten til et meget fint pulver. Så er der Matcha. Jo finere pulver, jo finere kvalitet.

Hvorfor er matcha te så sundt

Matcha er sundt, fordi det har et højt indhold af L-theanine, antioxidanter og klorofyl.

L-theanine reducerer antallet af stresshormoner i kroppen og øger hjernens produktion af ​​signalstofferne dopamin og serotonin, to af hjernens egne lykkepiller. L-theanine forbedrer desuden din evne til at huske, koncentrere dig og lære nyt.

Jeg har skrevet meget mere om L-theanine, klik her.

antioxidant-text

Antioxidanter er naturligt forekommende eller syntetisk fremstillede stoffer, der forhindrer eller modvirker skadelige processer og er med til at opretholde cellernes og kroppens sundhed.

Klorofyl er naturligt antiseptisk – det betyder at klorofyl har evnen til at dræbe uønskede bakterier. Det er kendt for at hjælpe til med udrensning af kroppen, bekæmpe infektion, støtte sårheling, øge antallet af røde blodlegemer og derved evnen til at optage ilt i kroppen.

Og hvad har det med din vægt at gøre

Antioxidanten ‘EGCG’ er det aktive stof i Matcha (og grøn te for den sags skyld), som er interessant i forhold til vægttab.

De dyreforsøg og kliniske forsøg, der er foretaget med EGCG, mere end antyder, at stoffet har fedtforbrændende egenskaber. Der er lavet mange små forsøg med stoffet i grupper af 10 – 15 mennesker, der bekræfter EGCG’s virkning, men der mangler stadig forsøg med en større population af mennesker. Forsøgene skal også finde frem den optimale daglige dosis.

Matcha workshop hos Sing Tehus

Prøv for eksempel en Matcha workshop hos Sing Tehus.

Jeg har selv deltaget og synes, det er virkelig dejligt at møde andre, der deler passionen for te. Ingen af mine venner er nemlig ligeså begejstrede for te som jeg. De drikker næsten alle sammen kaffe… øv…

Matcha workshoppen er både sjov og informativ. Du får et lille foredrag først, og bagefter får du selv lov til at piske det grønne pulver.

Læs mit lille indlæg her.


Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.