Tebreve er ikke gode for hverken dig eller miljøet!

Drikker du te dagen lang, og foretrækker tebreve?

Så har jeg en virkelig dårlig nyhed til dig.

Din te er med al sandsynlighed fuld af nedbrudte kemikalier fra selve tebrevet. Tebreve af papir bliver ofte behandlet med stoffet ‘epichlorhydrin‘, der gør dem stærkere, for som du ved, går papir jo i opløsning, når det bliver udsat for vand.

‘Epichlorhydrin’ er ikke alene kendt for at være kræftfremkaldende, men også for at kunne forårsage infertilitet og skade dit immunsystem. Læs mere her!

Nylon- og pyramideposer er desværre heller ikke uproblematiske. De bliver fremstillet af ‘polyethylene terephthalate‘, som er et fødevaregodkendt og meget anvendt produkt til emballering af fødevarer.

Problemet med nylon- og pyramideposer er, at phthalater i plasten kan blive frigjort i det varme vand. Som de fleste ved, kan phthalater virke hormonforstyrrende.

Heldigvis er der alternativer til tebreve

Du kan bruge tebreve, der er fremstillet af bomuld, fx håndpakker den danske teproducent Chaplon deres te i små bomuldsposer.

Eller tjekke ud hvilke teproducenter, der angiveligt ikke bruger problematiske stoffer i deres tebreve. Se listen her!

Men en endnu bedre ide er det måske at skifte til kun at bruge løs te! Og samtidig sørge for at din te ikke er dyrket med kemi…

Brug en rummelig tesi

Blonde tesi fra Tante T

Jeg anbefaler dig at bruge en tesi med god plads, som fx denne rustfri si fra Tante-T, som er et godt valg, hvis tebladene skal kunne udfolde sig.

Den lille holder der følger med, er super praktisk – og med den har du altid et sted at stille din tesi, når teen har trukket.

Det er meget bedre både for dig som tedrikker, og samtidig skåner det miljøet for overflødig emballage.

Jeg har selv måttet sige farvel

Til mere end een te.. Og blev rimelig ‘chokeret’, da jeg erfarede, at teposer kunne være en sundhedsrisiko. Her gik jeg og troede, at jeg var SÅ sund.

Men når det nu ikke kan være anderledes, så tager det trods alt heller ikke mere end en uges tid, før du har vænnet dig til nye smage.

Jeg har desværre også erfaret, at den tilsatte aroma i te kan være et problem. Så hermed røg en hel del af mine yndlingsteer lige i skraldespanden.

Anbefaler i stedet at drikke Camilla Plums urteteer, der både er velsmagende og uden noget som helst andet end naturen selv.

Prøv fx hendes hindbærbladste eller den blå (i bogstaveligste forstand) salviete. De smager utrolig lækkert, begge to.

 

2 Comments

  1. Erik den 6. maj, 2019 kl. 20:40

    Polyethylene terephthalate er kendt som “Polyester”. Det er ikke nylon.

    • Lili Britt den 8. maj, 2019 kl. 22:12

      Tak, jeg retter!

Efterlad en kommentar





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.