Bubble Tea, ikke lige min kop te…

Men det er vist kommet for at blive.

Jeg havde ikke hørt om Bubble Tea, før min gamle kollega Janus skrev, at han var ved at spise morgenmad ledsaget af et krus Grøn Jasmin Bubble Tea.

bubble-tea-skthanstorv– Grøn Jasmin Bubble Tea? spurgte jeg.

– Hvad er det? Te, der bobler?

Janus svarede:

– Boblerne er små kugler, der normalt er gele-agtige, men på disse kanter (Janus er i Sydkorea) er det riskager, de putter i. Man drikker det hele med sugerør og skal passe på, at man ikke kløjs i det.

– Af hvad for noget?!?…. tænkte jeg lettere forvirret og slog ‘bubble tea’ op på google.

Jeg fandt ud af, at det er en varm eller kold drik med te som base, hvor selve teen udgør 20 % og resten af drikken består så af enten frugtkoncentrat eller mælk + toppings (smagskugler) – med andre ord ikke noget, der har ret meget med ‘rigtig’ te at gøre… 😉

Hvor kommer den (skøre) ide dog fra?

I 80’ernes Taiwan

1394579993_3f31f84ce7_oTrængte hårdtarbejdende taiwanesere efter en lang arbejdsdag til et eller andet forfriskende… uden alkohol.

Te-stande begyndte derfor at myldre i byerne og der var stor indbyrdes konkurrence mellem dem. En af te-standene blev pludselig meget populær, da te-mikseren begyndte at komme frugtsmag i teen. Det bredte sig lynhurtigt til alle andre te-stande.

Der var kamp om kunderne, og en dag fandt en kvinde igen på noget nyt. Hun smed søde og saftige vingummi-agtige ‘kugler’ med smag ned i de kolde frugtteer…

Og vupti et nyt totalt anderledes koncept var opfundet!

Bubble Tea på Skt. Hans Torv

Er et lille frimærke på ca. 12 kvadratmetre.

Der sad to meget unge asiater, da vi kom. Og dem vi passerede i døren, var også asiater. Ligeledes meget unge…

Bubble Tea fænomenet ser ud til at være lidt af en ungdomstrend.

Men det fik jeg desværre ikke spurgt den søde unge fyr, der stod i Bubble baren om. Han fortalte os til gengæld en masse om Bubble Tea. Hvor det kom fra, hvor populært det faktisk er ude i den store verden og hvor længe det har været i Danmark.

Han afslørede dog til sidst, at han ikke vidste alt (om Bubble Tea). For eksempel kunne han ikke svare på dette spørgsmål, som mange mennesker, der aldrig havde smagt Bubble Tea, stillede ham, når de kom ind i butikken for første gang.

– Hvad smager godt?

Som han sagde:

– Jeg kan jo ikke svare på, hvad folk synes smager godt. For det ville jo svare til, at du gik ind i en musikforretning og der stillede spørgsmålet:

– Hvad lyder godt?

Nu til vores helt egen Bubble Tea

mad-hatter-bubble-teaVi skulle først vælge:

  1. smag
  2. størrelse
  3. te-base – enten jasmin, assam eller oolong
  4. fruit-tea eller milk-tea
  5. til sidst toppings (smagskugler)
  6. og farve på sugerøret

Toppings er fx:

– tapioka perler 
– popping bopa

Men toppingen kan jo så også bestå af riskager, der drønes ned i Bubble Tea’en. Det gør de åbenbart i Sydkorea… (som Janus skrev)

Hvad er tapioka og popping bopa

Tapioka er en slags stivelse, der bliver udvundet af Cassava planten og lavet til enten mel eller perler. Perlerne bliver kogt, så de bliver bløde og til at tygge i. Bagefter lægges perlerne i en sukkerholdig væske og suger sødme til sig. De bliver til sidst helt vingummi-agtige og så er de klar til Bubble Tea.

white-peach-mango-assamPopping bopa er en kugle med frugtsirup i, det kan være fx mango eller ananas. Hinden er papirtynd og lavet af tang.

Popping hentyder til, at kuglen ‘eksploderer’ i din mund, når du har suget den op. Ja, overdrivelse fremmer forståelsen… 😉

Jeg endte med at bestille en ‘White Peach’ med assam te og popping mango. Vi fik også tapioka perler i, så vi kunne smage begge slags toppings.

På billedet kan du se min flotte ‘drink’ med de små sorte og gule toppings.

Hvordan smagte det så

Hverken veninden eller jeg kunne smage, at der var te i vores kolde drik. For os smagte det nærmest som et glas saftevand med vingummikugler i bunden.

Så vi var ikke særligt imponerede, selvom det da smagte meget godt.

Det kan være, at det ville tiltale os mere en varm sommerdag. For det både regnede og haglede, da vi besøgte stedet.

Da vi skulle til at forlade stedet, væltede det ind med teenagere. Haha…

Nogle vil kalde det te

ansigt-tapioka-perlerMen det vil jeg ikke. Der er så lidt te i, at det er en joke.

Derfor havde jeg det lidt, som du ser her på billedet:

Mundvigene ville ikke rigtig opad, og jeg følte at jeg havde fået en lidt længere næse, i forhold til da jeg kom.

Da jeg fik suget de sorte tapioka perler op i munden, spyttede jeg dem ud… Tygge i dem – nej tak. Jeg synes, det var en gang klister…

De gule kugler med mango i (popping bopa), smagte lidt bedre og jeg synes, at de små ‘eksplosioner’ var sjove… meeen altså jeg bliver nok aldrig rigtig fan af Bubble Tea 😉

Godt der er noget for enhver smag ♥

 

Efterlad en kommentar