Bryg din te først og spis tebladene bagefter……

te_menu

Jeg har længe vidst, at Sing Tehus, København havde en te-menu, jeg godt ville prøve. Og endelig kom jeg af sted.

Sing Tehus adskiller sig meget fra de øvrige te saloner i København ved sin mere enkle og ‘ordnung muss sein’ stil. Måske noget der tiltaler mænd mere?

I hvert fald har jeg set, at der sidder mange unge mænd med deres bærbare pc. De drikker grøn te.

Jeg elsker hyggelige og varme omgivelser, så Sing Tehus kan godt virke lidt kold på mig. Men deres te smager fremragende og så var der lige den der te-menu.

Den er fra Sing Tehus’ sommermenu og vi er nu i oktober måned, men Leslie fra Sing Tehus ville godt lave en ‘Hot & Cold’ til mig alligevel. Tak for det, Leslie 🙂

Te-menuen ‘Hot & Cold’ byder på hele tre serveringer, og jeg synes, det er en spændende og sjov ide, samtidig med at det virkelig er noget, der adskiller sig fra fx Perch tesalon, der er meget ‘britisk’ og traditionel med deres kage og scones serveringer.

Men godt der er noget for enhver smag. Og jeg elsker jo også Perch, der stædigt holder fast i at te skal staves ‘the’ og kunderne skal tiltales med ‘De’ og ‘Dem’.

Matcha og mochi – et berygtet par!

Sing TehusFørste del af menuen er en skål matcha ‘Seihou’ med en mochi til (kage af rismel og sød soyabønne pasta). Uhm…..Traditionelt får man jo lidt sødt til sin matcha te for at afbalancere det bitre i matchaen.

Det er første gang, jeg smager matcha ‘Seihou’. Men ikke sidste. Den smager virkelig godt.

Matcha ‘Seihou’ er matcha af den bedste kvalitet og derfor velegnet til at lave ‘tyk’ te. ‘Tyk’ te er et udtryk, der bruges i forbindelse med en meget koncentreret matcha, hvor man bruger dobbelt så meget te og halvt så meget vand som i en almindelig matcha.

Shincha Supreme

singtehus_2_omgang_vignetAnden del af menuen er den grønne te Shincha Supreme fra årets første høst og den bliver ved første udtræk serveret varm.

Shincha Supreme er en højkvalitets grøn te fra Yame i Japan. En dejlig grøn te med en rund og frisk smag. Jeg har læst, at det er et højdepunkt for tedrikkere, når denne te kommer i maj måned.

Jeg er jo selv mest til sort og hvid te plus grøn te med aroma, men denne grønne te Shincha Supreme er virkelig velsmagende og umami smagen træder tydeligt frem.

En snack lavet af teblade

Så nåede vi frem til tredie del af menuen, hvor andet udtræk af den grønne te Shincha Supreme bliver nedkølet og serveret som iste. Virkelig et hit til en varm sommerdag.

Og nu til det sjove, du får tebladene fra anden del af menuen serveret som en lille snack. De bliver blandet med lidt mild soya, og serveret lune.

Sing TehusDet har jeg aldrig hverken hørt om eller prøvet før. Spise tebladene?

– Ja, siger Leslie fra Sing Tehus og tilføjer:

– Når din te er færdig brygget, smider du normalt tebladene ud. Men i stedet for at smide dem ud, kan du hælde en lille smule god soya over og spise dem. Det gør man i Japan. Du skal bare bruge en højkvalitets grøn te, lidt soya og så har du en lækker snack.

Så enkelt og hurtigt kan det altså være at lave en helt anderledes og sund snack til enten dig selv eller dine gæster.

Jeg blev overrasket over, hvor godt det faktisk smagte. Og fik flere tip til at anvende tebladene også. For selvfølgelig kommer japanere også tebladene i deres ris.

Det skal jeg prøve i aften!

 

 

Efterlad en kommentar