Godnat te til alle typer

Fem forskellige godnat teer

Der er mange, der ikke ved, at traditionel te indeholder koffein. Derfor kan du ikke altid drikke en kop te inden sengetid med god ‘samvittighed’, og slet ikke hvis du er meget følsom overfor koffein.

I denne artikel kan du blive klogere på fem forskellige typer te, der alle med fordel kan drikkes om aftenen, da ingen af dem indeholder koffein. Du finder links på alle teer med henvisning til dokumentation.

Kamillete (den traditionelle)

Kamillete

Nogle elsker kamillete, og er du kvinde, er der talrige fordele ved at drikke det. Læs meget mere om kamilletes egenskaber her.

Det er absolut ikke uden grund, at folk har drukket kamillete i tusinder af år som hjælp til at falde i søvn. Utallige undersøgelser inklusive en japansk undersøgelse har påvist, at kamille-ekstrakt hjalp rotter til at falde i søvn lige så hurtigt som rotter, der fik en dosis benzodiazepin (en beroligende medicin). Find dokumentation her.

Det anbefales derfor ved søvnbesvær, at du drikker kamillete ca. en halv time før sengetid. Det hjælper din krop med at slappe af, så du falder i søvn hurtigere.

Køb den økologisk hos Matas.

Kamille-Mynte (den med kant)

Kamille-Mynte teKan du (heller) ikke lide smagen af ren kamille, så er kamille-mynte te et rigtig godt bud.

Tante T håndblander denne økologiske urtete, der består af 60% mynte og 40% kamille. Så er kamille smagen også godt kamufleret, for jeg drikker den gerne.

Kamille-Mynte te virker afslappende og kan sprede varme i kroppen på selv de koldeste dage.

Et godt og beroligende alternativ til ren kamillete. Læs mere om kamilles egenskaber her!

Køb den gerne her.

Rooibos te (den eksotiske)

En rigtig dejlig aften- og godnat te.

Jeg drikker den selv jævnligt, ikke bare fordi jeg godt kan lide den, men også fordi rooibos har mange andre veldokumenterede virkninger. Læs mere her.

To vigtige antioxidanter ‘aspalathin’ og ‘nothofagin’ er ansvarlige for rooibos teens stressreducerende effekt. Begge bidrager de til ro og velvære, hvilket gør rooibos til en yderst anvendelig godnat te.

Rooibos har i flere undersøgelser påvist en evne til at kunne spille en ikke uvæsentlig rolle i opretholdelse af kroppens normale kortisol-niveauer. Kortisol er et stress hormon, der bliver udskilt i kroppen, hvis vi oplever frygt, stressende situationer, utilfredshed, angst o.l. Hvis dette niveau er konstant forhøjet, kan det på længere sigt medføre stofskifte- og søvnforstyrrelser. Dokumentation her. 

Du kan måske finde din næste rooibos te her.

Fredsted Godnat Urtete (den ultra billige)

godnat teHer får du en godnat te med både baldrian, humle og kamilleblomst. De tre urter er alle kendt for deres beroligende og søvnfremmende virkninger.

Baldrian er i dag godkendt som naturlægemiddel mod uro og søvnbesvær. Læs mere her.

Humle har ligesom baldrian en lang historie som et middel til at opnå bedre søvn. Videnskabelig forskning viser, at humle med sine naturlige beroligende virkninger ligefrem kan øge søvntiden. Humle hjælper også med til at sænke kropstemperaturen – dette er et vigtigt fysiologisk trin, der er med til at få kroppen til at falde til ro. Læs om undersøgelsen her.

Kamille reducerer indsovningstiden ifølge flere forsøg. Læs dokumentation her.

Teen er derfor perfekt at drikke om aftenen, inden du går i seng. Den er desværre ikke økologisk!

Godnat urtete indeholder: Baldrianrod, citronmelisse, pebermynte, humle, røllike, kamilleblomst og rosenblade.

Godnat urteteen finder du her.

Yogi Bedtime te (den lækre)

Yogis Bedtime te – en økologisk og meget velsmagende godnat te.

Med sin lette fennikelsmag er denne godnat te for tiden min foretrukne. Den er tilsat urter som kamille og humle, der som nævnt ovenfor har søvnfremmende virkninger på forskellige måder.

En tedrikker skriver på Netspiren.dk, at hun synes, at Yogis Bedtime te virker på alle hendes søvnproblemer. Jeg drikker den selv, og synes også, at den har en god virkning.

Yogi Bedtime te indeholder: Fennikel 31 %, kamilleblomst 19 %, pebermynte, citronmelisse, kardemomme, citrongræs, salvie, lavendelblomst 4 %, humle 2 % og muskat.

Køb den økologisk hos Matas.

Sov godt! (altid lækkert)

Denne liste vil løbende blive udvidet med gode og virkningsfulde godnat teer.

Og nu godnat – jeg håber du får en rigtig behagelig nat med dyb søvn ♥

 

 

 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.