Kan vi være stille sammen?

Kan vi være stille sammen?Hvor vil jeg hen med det? Til et sted, hvor det er acceptabelt at man ikke skal snakke hele tiden. Jeg tænker især på situationer, hvor vi mødes på en restaurant, og kun er to, veninder eller søstre for eksempel.

Det der generer mig er, at jeg synes, det kan være noget af en prøvelse at snakke samtidig med at jeg forsøger at gabe over en sandwich, hvor fyldet vælter ud? 🙂

Det er ikke nemt, og jeg kan endda helt glemme at nyde maden…. For er det min tur til at tale nu, og kan jeg nå at ‘stoppe’ noget i munden, før det er mig, der skal tale?

Jeg har et helt konkret eksempel, hvor jeg sidder med en veninde og spiser på en vegetar restaurant. Snakken går lidt frem og tilbage, og jeg kan se, at NU overvejer hun lige situationen og SKYNDER sig at fylde munden med mad. For det passer vist lige med det, jeg er i gang med at fortælle om. Og jeg gør selv det samme.

Gør du også? Eller er det mig/os, der er aparte?..

Jeg bliver faktisk tit irriteret over det. Ikke på mine søde veninder og søstre ♥ Men irriteret over at der er en uskreven regel om, at der ikke må være tavshed. For det har den virkning på mig, at jeg ikke slapper helt af i situationen. Og slappe af i alle situationer, DET vil jeg frygtelig gerne 🙂

Den eneste jeg nogensinde har hørt, tale om dette – er Jørgen Leth. Han siger, at han helst spiser sin frokost alene, fordi maden er hans ledsager.

Og jeg kan i den grad følge Jørgen Leth. Jeg vil nyde smagen 100 %, jeg vil nyde duften, nuancerne og farverne. Det kan jeg pt. kun alene eller sammen med herren.

For med herren kan jeg være stille. Tilbage den uskrevne regel. Hvorfor må der ikke være tavshed sammen med veninden? Og hvis der er tavshed, hvorfor så fortolke den negativt?

Min tidligere gode mandlige kollega har kommenteret dette indlæg med disse ord:

Det er en kvinde-ting, at tavshed er forbudt 🙂 Har hørt, at kvinder tolker to tavse personer som uvenner, mens mænd tolker det som to, der chiller.

Jeg tror at min tidligere kollega, rammer hovedet lige på sømmet.

UdklipOg jeg vil i al fald forsøge at ændre den uskrevne regel, for jeg hader regler. Især alle de uskrevne.

Nu skal jeg faktisk til foredrag i aften og spise sandwich med en veninde først. Jeg ved ikke om hun har læst mit indlæg, men det finder jeg nok hurtigt ud af 😀

 

 

 

 

 

This post is also available in: enEnglish (English)

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.